Taco van den Honert vertrekt bij heren Amsterdam - Hoofdklasse Hockey Nederland

Taco van den Honert vertrekt bij heren Amsterdam

Amsterdam coach Taco van den Honert stopt na vier jaar stopt trainer/coach van de eerste mannenploeg, zo meldt de club in een persbericht.

Volgens het persbericht van Amsterdam nam van den Honert zelf de beslissing om op te stappen. Dat heeft hij vrijdagavond aan de spelers en het bestuur van de club meegedeeld. Van den Honert was sinds 4 jaar hoofdcoach van Heren 1 en behaalde met het team in 2011 en 2012 het landskampioenschap.

“Ik denk dat het zowel voor mijzelf als voor het team goed is om een nieuwe start te maken. Ik ben met veel plezier vier jaar lang coach van Amsterdam geweest. Daarvoor ben ik zes jaar assistent-coach geweest. Na 10 mooie jaren is het tijd voor wat anders,” aldus Taco van den Honert in het persbericht.

Bestuurslid tophockey Erik Gerritsen: “Wij begrijpen het besluit van Taco, maar vinden het jammer dat aan deze mooie periode een einde komt. Taco is de beste hockeyer die onze club ooit gehad heeft. En met twee landskampioenschappen in vier jaar als hoofdcoach is hij ook een van de meest succesvolle coaches die we ooit gehad hebben. Bovendien is hij als coach een perfecte ambassadeur voor Amsterdam geweest  door de positviteit en rust die hij uitstraalt. Gelukkig is Taco een clubman in hart en nieren en zal hij ongetwijfeld veel voor onze club blijven betekenen, in welke rol dan ook.”

Comments (5)

  1. Raar bericht, aangezien hij vorige week nog voor de TV en Radio aangaf door te willen.

    Lijkt me meer een gevalletje dat Amsterdam van hem af wilde en het sjeik wilde spelen en hem de kans gegeven hebben zelf te zeggen dat hij stopt.

  2. Die gaat Paul van Ass opvolgen als Bondscoach!

  3. @Derk, dream on.

  4. Alyson Annan naar de mannen? Rick Mathijssen naar Amsterdam?

  5. Lijkt erop dat vd honert nog een rol bij A’dam krijgt. Een wissel van coaches ligt daarom meer voor de hand. Annan en vd Honert omwisselen dus.
    Ik zie Taco ook wel als goede opvolger van Marijne bij JO. Tegenovergestelde type. Of samen met Verboom NL heren.

Leave a Reply