Talenten Omrani en de Wit: “Raoul Ehren is de beste coach die we kunnen wensen”

Talenten Omrani en de Wit: “Raoul Ehren is de beste coach die we kunnen wensen”

Tussen de grote Oranje-sterren van Den Bosch waren er gisteren ook een aantal jonkies op het veld. Teuntje de Wit speelde voor het eerst een Europa Cup finale en Noor Omrani speelde haar tweede. Beide dames genoten gisteren met volle teugen van de EHL-overwinning. Beiden gunden hun coach Raoul Ehren een mooi afscheid bij de club.

Spannend werd het voor de neutrale supporter niett, want Den Bosch walste over Club de Campo de Madrid heen. Toch was het heel knap dat Den Bosch het voor de 17de keer presteerde om de Europa Cup, tegenwoordig de EHL, te winnen. Een feest kon er vanwege alle coronamaatregelen niet worden gevierd, toch waren de dames Omrani en de Wit heel blij met de overwinning. Meteen na de wedstrijd moesten ze terug naar het hotel. Desalniettemin was er een grote glimlach te zien bij kamergenootjes Teuntje de Wit en Noor Omrani. “Natuurlijk was de wedstrijd zaterdag achteraf tegen Amsterdam misschien spannender. Toch hadden we het gisteren niet altijd makkelijk. Het was een echte finale, waarbij Club de Campo ook wilde aanvallen. We hadden voordat de wedstrijd begon best veel spanning. Niet alleen was het de eerste gezamenlijke EHL-finale (Het was voor het eerst dat de EHL tegelijk met die van de mannen werd georganiseerd) ook was het al weer een tijdje geleden dat we een grote prijs hebben gepakt met Den Bosch”, aldus Omrani.

Noor Omrani hier nog in actie tegen Amsterdam.
Noor Omrani hier in actie tegen Amsterdam. Foto: Roel Ubels

Eerste Europese titel

Voor de Wit was het de eerste Europese titel die zij pakte met Den Bosch: “Als er publiek is, krijg je daar extra energie van. Vandaag merkten we wel dat het makkelijker was om in het veld te communiceren. We waren goed hoorbaar in het veld voor elkaar. De tegenstandsters hebben we gisteren niet onderschat en ook al liep de score hoog op, onze coach Raoul Ehren moest ons wel bij de les houden. ”.

Den Bosch wint voor de 17de keer de Europese titel.
Den Bosch wint voor de 17de keer de Europese titel. Foto: Roel Ubels

Beste coach

Een van de meest succesvolle coaches van Den Bosch Raoul Ehren pakte met zijn dames dus weer een nieuwe titel. De zo zeer gewaardeerde coach verlaat aan het einde van het seizoen de club. In België gaat hij het avontuur tegemoet met de nationale damesselectie. Voor de Wit is dat een lichte teleurstelling: “Afgelopen weken merkte ik ook echt aan hem dat hij heel graag met ons die titel wilde winnen. Hij analyseerde twee keer zoveel over de tegenstandsters dan wat hij normaal doet. Vooraf voelde ik wel wat druk, want ik wilde zo graag voor hem deze titel pakken. Ik ben blij dat we hem gisteren deze EHL titel konden schenken. Hopelijk komt daar over een aantal weken ook nog een nieuwe landstitel bij. Voor mij is Raoul de beste coach die we kunnen wensen”

Blijdschap is er met coach Raoul Ehren die zo vaak een titel bij Den Bosch pakte.
Blijdschap is er met coach Raoul Ehren die zo vaak een titel bij Den Bosch pakte. Foto: Roel Ubels

Reageer