Tanguy Cosyns en Maxime Plennevaux naar HGC | Hoofdklasse Hockey Nederland

Tanguy Cosyns en Maxime Plennevaux naar HGC

Volgens de Belgische website LaLibre.be spelen Tanguy Cosyns en Maxime Plenneveaux (foto) komend seizoen voor HGC.

De 26-jarige Cosyns maakt de overstap van Royal Daring HC, de nummer tien van de Belgische competitie. De international, die een deel van het seizoen miste vanwege een blessure, won met België in 2016 olympisch zilver en scoorde in Rio de Janeiro vijf doelpunten. Twee jaar eerder tijdens het WK in Den Haag maakte de spits eveneens vijf treffers. Cosyns was in België ook actief voor Waterloo Ducks.

RC de Polo

RC de Polo

Maxime Plennevaux is afkomstig van het Spaanse Real Club de Polo. Hij was slechts één seizoen actief in Spanje, nadat hij overkwam van het Belgische Royal Leopold. In het seizoen 2016-2017 was de 24-jarige spits met 34 doelpunten topscorer van de Belgische competitie. Begin dit jaar behoorde Plennevaux tot de Belgische selectie die deelnam aan het WK Zaal. De ploeg strandde in de kwartfinales. Vanaf 1 augustus maakt Plenneveaux deel uit van de selectie van het Belgische nationale team.

Met de komst van dit tweetal zijn volgend seizoen in totaal zeven Belgische spelers actief in de Hoofdklasse. Eerder vonden al Arthur Van Doren (Bloemendaal), Loïc Van Doren (Den Bosch), Manu Stockbroekx (Bloemendaal), Thomas Briels (Oranje Rood) en Sebastien Dockier (Den Bosch) onderdak in Nederland.

Bekijk het transferoverzicht in de aanloop naar het seizoen 2018-2019

Reageer