Technisch Directeur Frank Geers met 'zijn' Tsjechië naar halve finale WK Zaal | Hoofdklasse Hockey Nederland
Frank Geers is technisch directeur bij Tsjechië

Technisch Directeur Frank Geers met ‘zijn’ Tsjechië naar halve finale WK Zaal

Jaren was de Nederlandse coach Frank Geers de afgelopen jaren actief als coach van Slowakije. Sinds een klein jaar is Geers actief als technisch directeur van Tsjechië. Met succes. De Tsjechische dames veroverden vandaag een plek voor de halve finale door Australië te verslaan.

Echt actief zal Geers niet zijn op het WK Zaalhockey 2023. Op dit WK schikt Geers zich in de rol als assistent. De Ierse bondscoach Gareth Grundie is hoofdcoach en is verantwoordelijk voor de prestaties van het Tsjechische team. In een eerder interview met Hockey International gaf Geers aan om met Tsjechië zich te richten voor een Olympisch ticket van 2028.

Naast Oranje, worden de Tsjechische dames gezien als één van de belangrijkste concurrenten om een gouden medaille te pakken op het WK Zaalhockey 2023. Tsjechië won vandaag met 6-0 van Australië en plaatste zich daarmee voor de volgende ronde. In de halve finale wacht zal Oostenrijk of Oekraïne de tegenstander gaan worden. Beide landen maken later vandaag uit wie morgen tegen Tsjechië mag spelen.

Foto: WorldSportPics

Reageer