Teleurgestelde Suzanne Homma: “We wilden met SCHC buiten onze structuur gaan spelen” | Hoofdklasse Hockey Nederland
Er waren tranen bij Suzanne Homma. SCHC kon zich weer niet plaatsen voor de finale van het landskampioenschap.

Teleurgestelde Suzanne Homma: “We wilden met SCHC buiten onze structuur gaan spelen”

Al jaren speelt ze bij SCHC, maar tot nu toe kon Suzanne Homma nog nooit een grote titel pakken. Ook gisteren stond Homma met lege handen. Tegen Amsterdam waren de verschillen klein, maar te groot om door te gaan naar de finale. Waar ze vooral woensdag een prachtige wedstrijd liet zien, was Homma in de tweede helft de pechvogel bij SCHC. 

In 2015 speelde SCHC voor het laatst een finale. In die finale verloor de ploeg uit Bilthoven van Den Bosch. Een jaar later kwam sloot Homma aan bij het eerste. Vanaf dat moment plaatste SCHC zich geen enkele keer meer voor de finale in de Hoofdklasse dames. Steeds was de kruisfinale het eindstation, zo ook gisteren. Met tranen kwamen de dames van het veld af, weer was het niet gelukt. Ook aan Suzanne Homma was te merken dat zij teleurgesteld was over het verlies tegen Amsterdam: “Het is zo zuur hoe het gisteren eindigde. We hadden het volste vertrouwen in een goed resultaat. Nadat we woensdag nipt van Amsterdam hadden verloren, hadden we een wijziging in het strijdplan, waarbij we hoopten om meer dwingend hockey te gaan spelen richting Amsterdam” 

Er waren tranen bij Suzanne Homma. SCHC kon zich weer niet plaatsen voor de finale van het landskampioenschap.
Er waren tranen bij Suzanne Homma. SCHC kon zich weer niet plaatsen voor de finale van het landskampioenschap. Foto: Roel Ubels

Nieuw plan

Het dwingende hockey wat SCHC gisteren wilde spelen, was duidelijk merkbaar. Meteen startte SCHC sterk en dwong Amsterdam terug op eigen helft. Het doelpunt viel misschien uit het niets, maar was wel het resultaat van een prima eerste kwart. De jonge Mette Winter kon een voorzet mooi binnen tikken. Ook Homma kon tevreden zijn over het eerste kwart: “Het dwingende hockey spelen waar ik het net over had, had vooral ook te maken dat we buiten onze vaste structuur wilden gaan spelen. We moesten creatiever worden in ons spel. Soms moet je in dit soort wedstrijden meer nadenken waar de ruimtes liggen en dus buiten de gebaande paden gaan hockeyen”.

Homma speelt een bal naar teamgenote Kyra Fortuin. Fay van der Elst (Links) kijkt toe.
Homma speelt een bal naar teamgenote Kyra Fortuin. Fay van der Elst (Links) kijkt toe. Foto: Roel Ubels

Toch kantelde het spel. Amsterdam kreeg meer grip op de tegenstandster en het spel werd gelijkwaardig. Met de degelijk spelende Lauren Stam, die de verdedigende lijnen bij Amsterdam uitzette, kreeg SCHC steeds meer moeite om de cirkel van de tegenstander te vinden. De gelijkmaker duurde dan ook niet lang. “De gelijkmaker kwam uit een corner. De tweede helft werd steeds minder van onze kant. We kregen minder grip op de wedstrijd”.

SCHC op achterstand

En inderdaad duurde het niet lang, of Amsterdam kwam op voorsprong. Een schot van Verschoor kwam op de voet van de ongelukkige Homma. Omdat zij volgens de scheidsrechter hiermee een doelpunt voorkwam, kreeg Amsterdam een strafbal. “In mijn beleving stond onze keepster Alexandra nog achter de bal. Ook dacht ik dat de bal voorlangs zou gaan. Hierdoor had ik niet het idee dat het een strafbal was. Maar om eerlijk te zijn, moet ik de beelden nog even terugzien voor een goed oordeel”.

SCHC verliest in de de best-of-three serie van Amsterdam.
SCHC verliest in de de best-of-three serie van Amsterdam. Foto: Roel Ubels

Naar de toekomst

Zodoende sluit SCHC het bijzonder jaar 2021 af zonder prijs. Jarenlang doet de ploeg goed mee in de competitie, maar wanneer de prijzen verdeeld moeten worden, haakt de ploeg uit Bilthoven af. Het is iets wat SCHC-speelster Suzanne Homma frustreert, maar niet haarzelf bij de pakken laat neer zitten: “We zullen de komende jaren meer dwingend hockey moeten gaan spelen. Ik weet zeker dat het een keer gaat lukken. Amsterdam en Den Bosch zijn daarin beter dan wij. Wij geven te snel iets weg, dat moet gaan veranderen. Volgend jaar gaan we er weer voor, daar heb ik alle vertrouwen in”.

Reageer