Teleurstellende vierde plaats op EK voor zaalhockeysters op laatste toernooi bondscoach - Hoofdklasse Hockey Nederland

Teleurstellende vierde plaats op EK voor zaalhockeysters op laatste toernooi bondscoach


In de wedstrijd om het brons zijn de Nederlandse zaalhockeysters met 4-3 verslagen door Polen.Tevens was dit de laatste wedstrijd van bondscoach Joost van Geel die het na vier jaar voor gezien houdt.
Oranje liep de hele wedstrijd achter de feiten aan. Nadat de Polen met 2-0 voor kwamen was het op slag van rust Elsemiek Groen die de hoop terugbracht in het Oranje kamp. Drie minuten later breidden de Poolse vrouwen hun marge weer uit naar twee punten. Maar Oranje bleef aanvallen. Toen Karin den Ouden acht minuten voor tijd het verschil terug bracht naar 3-2 gloorde er weer hoop. Polen kwam een minuut later alweer op 4-2. Echter de Oranje leeuwinnen bleven strijden en kreeg via Vera Vorstenbosch zes minuten voor tijd weer hoop 4-3.
De dadendrang die in de volgende minuten volgde bracht Oranje geen doelpunten meer. Voor Oranje een teleurstellend resultaat omdat men vooraf aan het EK uitsprak alleen voor goud te gaan.

Comments (8)

 1. 2012 is zeer teleurstellend begonnen voor het Ned.hockey.
  Teun de Nooyer uit de Ned. selectie – hoe dom!
  Ned.zaalhockey 2x buiten de prijzen bij de EK Hockey.
  Het waarom??????
  Leuke excuses, daar zijn wij sterk in maar prijzen pakken hou maar!
  Wen er maar alvast aan, onze zuiderburen gaan ons passeren als er niet iemand binnen de KNHB op staat en ingrijpt.

 2. Goed besluit van de coach

 3. ab van der Wouden

  Laatste toernooi bondscoach??? Wie komt met die informatie?? Dat heb ik niemand horen zeggen?

 4. Sluit me aan bij Joop. Tijd om te vertrekken na zo’n resultaat.

 5. Ik zeg Janneke Schopman volgend seizoen bondscoach nederlands zaal team met assistentie van Marieke Dijkstra. Selectie trainingen begin november, eind november beginnen met een training in de week. in de winterstop drie dagen in de week intern op papendal. oefenwedstrijden tegen duitse clubteams. resultaat Zaalhockey op nivo en een medaille op het volgende toernooi.

 6. @elsje , goed idee.We moeten gewoon doorgaan met de jeugd enthousiast te maken voor het zaalhockey. Op natinaal niveau zaalhockeyspecialisten maken en belonen met minstens zoveel aandacht en faciliteiten als de veldspelers ! Hoewel ik denk dat Joost het niet slecht gedaan heeft ,met zo’n nieuw team,lijkt me de combi van Schopman en (Marieke)Dijkstra een hele goeie.
  KNHB : ga er voor

 7. @elsje, koekkoek, wakker worden gaat natuurlijk nooit gebeuren en gelukkig ook maar niet.

 8. @frans dit gebeurt nu al! Training half november begonnen met 3x per week… Alleen te weinig oefenpotjes met te weinig tegenstand!

Reageer