Toon Siepman stopt als hoofdcoach dames Oranje-Rood

(c) Roel Ubels

Toon Siepman vertrekt na dit seizoen als hoofdcoach van de dames van Oranje-Rood. Siepman maakte het nieuws na afloop van de met 2-0 gewonnen duel met Huizen bekend. Dat meldt Eindhovens Dagblad.

Siepman volgde na het seizoen 2015-2016 Kai de Jager op, nadat hij tijdens de winterstop al als assistent van De Jager op de bank had plaatsgenomen. In zijn eerste seizoen plaatste Oranje-Rood zich voor de play-offs om de landstitel. Dit seizoen zitten de dames nog volop in de strijd om deelname aan de play-offs. Dankzij de winst op Huizen verbeterde Oranje-Rood haar eigen puntenrecord, dat sinds afgelopen seizoen in de boeken stond.

Strafcornergoeroe

Siepman heeft een lange coachloopbaan in het hockey. Hij werkte achtereenvolgens voor MOP (mannen en vrouwen) en de mannen van HGC, Tilburg, Push, Den Bosch en Oranje Zwart (2001-2010). Daarnaast maakte Sipeman naam als strafcornergoeroe en stond aan de basis van de erkende schutters als Bram Lomans, Ageeth Boomgaard, Mink van der Weerden en Maartje Paumen.

Bekijk het transferoverzicht in de aanloop naar het seizoen 2018-2019

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Tinie

Het is allang bekend dat Tina Bachman van volgend jaar bij OR aan het roer staat!

Rob

Als Bachman naar OR gaat wie wordt dan de coach bij SCHC

lynn

@Rob: Stöckel! Nee, geen idee maar zou kunnen?

Wat gaan Siepman doen hierna?

@lynn

Gewoon lekker met pensioen misschien?

wimpie

Toon gaat doen wat er in de media staat, d1 en h1 trainen. Bij schc zal netty van Maasakker het wel weer overnemen.

Coach

Eerder Janneke schopman? Haar avontuur zou volgens mij na dit seizoen klaar zijn,m. Aan de andere kant heb ik nog niets over Tina gehoord.

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.