Top OVK heren stand en uitslagen

Wie zijn er op weg om volgend jaar in de Hoofdklasse te schitteren? Elke dinsdag een korte update van de gebeurtenissen in de top van de Overgangsklasse.

Credit: René Broekman

Credit: René Broekman

De heren uit de Overgangsklasse speelden vorige week hun tiende speelronde. De stand van zaken bij de mannen na afgelopen weekend:

De nummer twee van Qui Vive zorgde zondag in poule A voor de eerste nederlaag voor koploper Leiden. De Leidenaren zien hierdoor de club uit Uithoorn tot op één punt naderen. Reden tot paniek zal er echter nog niet zijn. De koploper heeft een wedstrijd minder gespeeld en dus nog alle kans de voorsprong te vergroten. Nummer drie Oss wint van Hudito en staan één punt onder Qui Vive. Aanstaande zondag staat er voor de ploeg uit het zuiden een lastige wedstrijd op het programma. Zij gaan dan op bezoek bij koploper Leiden. Qui Vive reist af naar Bilthoven waar het speelt tegen de huidige nummer vier, SCHC, dat met een inhaalslag bezig is en acht wedstrijden geleden voor het laatst verloor.

Koploper HDM revancheert zich na het gelijkspel van vorige week en wint thuis met 2-1 van de nummer drie, HBS. Voormalig nummer vier HIC wint wel en daardoor ruilt het met HBS van plek. Voordaan blijft ook sterk spelen en wint deze week van Union met 5-2. Aankomende week speelt de nummer twee tegen Were Di. HDM gaat dan op bezoek bij Union en de nieuwe nummer drie, HIC, speelt tegen Zwart-Wit.

De uitslagen van de tiende speelronde en stand in de Overgangsklasse tot nu toe:

Uitslagen en standen OVK Heren

OVK A ronde 10

Overgangsklasse A

GS PT GW GL VL DS
Almere – Breda
1-3
Leiden
9
22
7
1
1
+16
Amersfoort – SCHC
1-3
Qui Vive
10
21
7
0
3
+11
Oss – Hudito
4-3
Oss
10
20
6
2
2
+3
Qui Vive – Leiden
3-1
SCHC
10
18
5
3
2
+6
Victoria – Push
2-3
Huizen
9
17
5
2
2
+6
Zwolle – Huizen
1-4
Push
10
15
4
3
3
+7
Victoria
9
12
4
0
5
+1
Breda
9
11
3
2
4
+1
Amersfoort
9
11
3
2
4
 0
Almere
10
7
2
1
7
-5
Zwolle
10
7
2
1
7
-27
Hudito
9
1
0
1
8
-19

 

OVK B ronde 10

Overgangsklasse B

GS PT GW GL VL DS
Cartouche – Alkmaar
7-2
HDM
10
28
9
1
0
+20
HDM – HBS
2-1
Voordaan
10
25
8
1
1
+34
HIC – Were Di
3-1
HIC
10
23
7
2
1
+17
KZ – Zwart-Wit
1-2
HBS 10
21
7
0
3
+16
Rood Wit – Nijmegen
0-1
Union
10
15
5
0
5
+1
Voordaan – Union
5-2
Cartouche
10
14
3
5
2
+6
Nijmegen
10
11
3
2
5
-13
Zwart-Wit
9
7
2
1
6
-16
Rood-Wit
10
6
1
3
6
-8
Were Di
9
6
1
3
5
-9
KZ
10
5
1
2
7
-23
Alkmaar
10
5
1
2
7
-25

 

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Apart hoor

We zijn zo druk bezig met Verga dat het meest geliefde overgangsklasse onderwerp stil blijft? Apart.

Dantuma

KZ bedoel je? Verloren ondanks heel behoorlijk spel. Maar ook de laatste twee minuten van een wedstrijd tellen. Toen (b)leek de accu leeg en viel het beslissende doelpunt. N.m.m. overigens niet onhoudbaar. Harde leerschool. Wedstrijd die het aanzien meer dan waard was. Bij momenten goed hockey en tot het laatst spannend. Zag in Zwart Wit overigens zondag geen degradatiekandidaat. Mentaal weerbaar en met een paar theatrale gasten, die de wedstrijd even strategisch kunnen stilleggen of opschudden. Kan soms nuttig zijn. Ik heb mij niet verveeld.

John

Was toevallig in Rotterdam en zag daar andere dingen gebeuren. Minder leuk.

Ja, KZ dus. Waardeloos.

Dantuma

@John, gelukkig gebeurt er ook nog heel veel moois in de hockeysport. De zaak Verga hoort daar uiteraard niet bij. De KNHB kan dit corrigeren met een stevige straf. En zal dit moeten doen n.m.m. Zeer breed is de hockeywereld, althans in Nederland, door dit gedrag geschokt. Dan moet je passende maatregelen nemen. Een schorsing van 3 wedstrijden door de eigen club is op dit punt niet meer dan een begin. Amsterdam kon natuurlijk niet blijven stilzitten.

Optimist

@Dantuma Ben het gedeeltelijk met je eens, het spel was op zich behoorlijk, maar daar win je nog geen wedstrijden mee,een wedstrijd duurt inderdaad 70 minuten, en zoals wal vaker dit seizoen gaat het in de tweede helft weer mis. Kan me overigens niet aan de indruk onttrekken dat er wat wrevel onderling is, niet zo gek ook als je na 10 wedstrijden gedeeltelijk onderaan staat. Zie vooral geen samenhang in de ploeg, heb het idee dat iedereen maar wat doet,vooral veel lopen met de bal. Daardoor lijkt het nog wat, maar het rendement is vrijwel elke keer weer nul. Zou mooi zijn als er nog wat punten gehaald kunnen worden voor de winterstop, maar dat zal ( ook tegen de “gelijke” broeders ) niet meevallen. Zie nauwelijks wijzigingen in de ploeg, volgens mij is de selectie groter dan de 16 die tot nu toe elke week punten laten liggen, en deze waren heel duur. Zie in Zwart Wit ook geen directe degradatie kandidaat, hebben ook nog een wedstrijd tegoed. Wat mij wel opvalt is dat het lijkt alsof een behoorlijk aantal spelers van Kz niet fit aan de wedstrijd begint. En over Verga is er volgens mij een ander topic op deze site, en die zal nog wel even doorlopen ( mag van mij persoonlijk een zware straf krijgen, dit soort acties horen op geen enkel sportveld thuis )

Dantuma

@Optimist, ben het wel met je eens die thema’s te scheiden. Zie de andere topic. Met je opmerking over de 70 minuten kan ik het niet anders dan met je eens zijn. De wrevel heb ik dit keer niet gezien; wel bij de thuiswedstrijd tegen Union. Zou overigens de spelers Spek en Cassis respectievelijk mid en rechtsmid laten spelen en niet andersom. Gebeurt nu bij toerbeurt. Er is dan veel meer stabiliteit enerzijds en circelpenetratie anderzijds. Verder zie ik te weinig echte killers voorin. Bij je twijfels omtrent de fitheid kan ik mij wel wat voorstellen. Kort voor tijd was de koek ook op. Zag overigens wel wat wijzigingen in de ploeg t.o.v. eerdere wedstrijden. En volgens mij waren dat (voorzichtige) verbeteringen. Dus wie weet.

Kees

Vooralsnog is de competitie onderin poule B spannender dan in A

Purist

“De andere topic”? Dantuma toch :)

Neutraal

Het schijnt dat de verbeteringen bij Kz inhouden dat er een uitgerangeerde oud H1 speler weer aan de selectie toegevoegd is, wederom een gemiste kans dus. met dit soort gasten ga je echt de oorlog niet winnen ( lees de degradatie ontlopen ) Het zou de begeleiding van H1 en wellicht de topsport cie sieren als men met inventievere oplossingen komt dan spelers die “over the hill” zijn.

@neutraal

Als je A zegt, kan je dan ook B zeggen? Wie is er teruggehaald?

Neutraal

Ton

Kz’er

@ neutraal. Wie zou jij dan als versterking willen zien? Er is nou eenmaal een spelerslijst. Hij is de enige die nog niet heeft gespeeld. Ton, is wel een onwijs goede hockeyer die de jonge gasten wel wat zou kunnen leren. Dus eerst kijken wat hij brengt de komende weken. Zullen er daarna pas oordelen?

@Kz’er

Van mij mag iedereen een kans krijgen, zeker de heren die nog niet of nauwelijks gespeeld hebben , in dit geval hebben we het over een speler die in potentie een aardige hockeyer was ( volgens KZ ingewijden ) maar eigenlijk nooit heeft laten zien dat hij voor een langere periode de discipline had om er bij te blijven. Maar goed, voordeel van de twijfel. Vraag me wel af ten koste van wie dit dan gaat, de huidige voorhoede is nou niet echt productief om het maar eens voorzichtig te stellen.

Dantuma

Ton speelde afgelopen zondag een redelijke wedstrijd. Maakte niet heel veel minuten, maar nam in die minuten wel aardige initiatieven. Duidelijk, dat hij kan hockeyen. Bovendien lijkt dit geen speler die slecht is voor de sfeer binnen de groep. Integendeel. In deze situatie ook niet onbelangrijk. Geef die vent een kans.

Neutraal

@Dantuma Nogmaals, van mij mag iedereen,heb persoonlijk niets tegen Ton of elke andere Kz speler, veel minder dan dit kan het eigenlijk niet, hoop voor Kz dat ze er in blijven omdat ze naar mijn mening toch in ieder geval in de overgangsklasse horen. Blijft de vraag ten koste van wie dit dan gaat, @Dantuma : Jij bent kennelijk een regelmatige kijker, ben wel benieuwd naar jouw “opstelling” of aanpassing ( beste coaches staan aan wal toch ?)

Dantuma

@Neutraal, Je punt is duidelijk. Zie af en toe wat wedstrijden inderdaad – evenals die van andere clubs – en zou een opstelling kunnen maken, maar doe ik via dit medium niet. Wordt dan een beetje “te” n.m.m. Verwacht overigens, dat KZ zich met veel moeite uiteindelijk wel veilig zal weten te spelen. Ben het met je eens, dat KZ dit gewoon keihard aan zichzelf verplicht is. Belangrijk de sfeer in het team goed te houden zonder dat het te gezellig wordt en ten koste gaat van de conditie. Voor wedstrijden van 70 minuten op dit niveau nodig. En wie het slachtoffer wordt van het opstellen van Ton? Iedere week nieuwe ronde, nieuwe kansen. Niet abnormaal in prestatiesport.

Klein Zwitserland

@ dantuma, Ton heeft afgelopen zondag niet meegedaan bij heren 1. Zijn broertje speelt daar ook. Dus wellicht heb je de verkeerde voor je.

Dantuma

@Klein Zwitserland, Ik zag Patrick Ton spelen. Speelde redelijk en deed leuke dingen. Stond volgens mij al een tijd op de lijst, maar kwam terug van een blessure. Als ik goed ben geinformeerd.

Klein Zwitserland

De jongen in kwestie betreft zijn broer: Cedric. Patrick heeft inmiddels het merendeel van de wedstrijden mee gedaan dus die is niet nieuw in het team.

Dantuma

@Klein Zwitserland, Cedric is een speler met een geschiedenis bij alledrie de Haagse topclubs, KZ, HGC en hdm. Veel talent. Niet optimaal benut. Is hij fit? En op gewicht? Moet wel snel wat toevoegen.

@neutraal

Neutraal?????????

Lijkt me duidelijk, jij bent een gefrustreerde vader wiens zoontje niet goed genoeg bevonden is. Dat deze speler vanaf nu is toegevoegd a.d. selectie is sinds dinsdag intern verteld en bij niemand verder bekend. Jammer………

Neutraal

@neutraal. Wat grappig dat jij kennelijk over helderziende gaven beschikt en mij een gefrustreerde vader rol toedicht. For your info, ik heb 2 dochters. En zo intern was dat nieuws volgens mij niet, heb het van 3 verschillende kanten gehoord, en om de volgende discussie gelijk maar de kop in te drukken, daar zaten geen H1 spelers bij. Ik wens Kz H1 veel succes aankomende zondag, zou fijn zijn als er punten gehaald worden.

Tophockey

Helaas, het trotse KZ laat momentum om het HGC samen op te trekken voorbij gaan. Tophockey in Den Haag lijkt alleen te redden met combinatie HGC en HDM. Iedereen wacht met spanning af.

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.