Topinternational en Argentijn Leandro Tolini tekent bij Tilburg

Topinternational Leandro Tolini tekent bij tilburg

HC Tilburg heeft topinternational en cornerspecialist Leando Tolini gecontracteerd voor de komende twee seizoenen. Tolini (31 jaar) heeft inmiddels 73 interlands gespeeld voor Argentinië en daarin scoorde hij 38 goals. Vorige week speelde hij met Argentinië in de Pro League tegen India. Op dit moment komt Tolini uit in de Belgische competitie.

Nadat vorige week de Argentijns international Federico Fernandez (49 caps) voor 2 jaar bijtekende, was de komst van Tolini niet onlogisch. Tolini: ‘I chose Tilburg because I have excelent references from my friend Federico Fernandez, both in sports and humans terms’.

‘We zijn aan het bouwen aan onze schitterende club, weliswaar een fusieclub (2011) maar een met bijna 100 jaar historie. Nu het fundament er is en de jeugdopleiding staat is het moment aangebroken om door te pakken op het hoogste niveau met de dames en heren. We zijn een grote club, hebben een stevige ambitie en daar hoort het aantrekken van topspelers bij’, aldus voorzitter Rob Kluyt. Tolini voegt toe: ‘The club wants to grow and that motivates me a lot’.

Op de vraag of het team compleet is antwoordt Kluyt: ‘Nog niet, maar dat komt goed. Op dit moment maak ik me meer zorgen over de COVID-19 uitbraken binnen ons Heren 1 team en de impact daarvan op de rest van de competitie. Een groot aantal spelers is serieus ziek geweest van COVID en een aantal is nog niet hersteld. En die zijn niet 1-2-3 weer fit. Ongelofelijk om te zien wat de impact op topfitte spelers is. We hebben nog maar een paar weken en een flink aantal wedstrijden te spelen. Maar eens kijken hoe dat allemaal gaat lopen. Wat dat betreft is het goed dat het einde van het hoofdklasse seizoen nadert; zien we daarna wel weer verder. Hopelijk mag de rest van de club weer snel het veld op en wedstrijden spelen. Het duurt echt allemaal veel te lang op deze manier, maar dat is een persoonlijke mening’.

Tolini over zijn motivatie om bij Tilburg te tekenen: ‘It will be my first experience in the best league in the world, which is a personal challenge. I am very excited to wear the colors of Tilburg and have a great season with the team.’

Reageer