Toptalent krijgt de moeilijke keuzes tussen enerzijds modellenwerk of anderzijds tophockey | Hoofdklasse Hockey Nederland
Magali-Roumen

Toptalent krijgt de moeilijke keuzes tussen enerzijds modellenwerk of anderzijds tophockey

Op dit moment hockeyt ze in de jeugd en senioren bij KHC Dragons in België. De jonge Magali Roumen speelt op het hoogste niveau. Toch is hockey niet haar enige passie. Sinds een tijdje is Roumen populair bij vele internationale modellenbureaus. Iets wat voor een 17-jarig talent niet altijd makkelijk is, want het hockeyen lijkt hieronder te leiden. Moet Roumen op deze leeftijd al een keuze maken, of ziet zij kansen om beiden te combineren?

Het moet een gek jaar voor Magali Roumen zijn. Waar zij begin dit jaar een contract bij een premium modellenbureau OfficialModels in New York, georganiseerd door haar moederagent E2 modelmanagement, moest afzeggen vanwege het coronavirus, was zij later dat jaar wel van de partij bij de fashionweek in Milaan. Een prachtige ervaring in een bijzonder jaar 2020. Samen met haar moeder ging zij op pad, om misschien ooit wel haar droom te verwezenlijken, namelijk het doorbreken in de modellenwereld. Toch twijfelt Roumen, want niet alleen is zij gewild bij de diverse modellenbureaus. Ondertussen wordt zij ook al persoonlijk gesponsord door het hockeymerk Naked en kreeg zij een uitnodiging om mee te trainen bij Jong-België. Deze uitnodiging nam Roumen niet aan, vanwege de fashionweek in Milaan.  

Magali Roumen wordt nu twee jaar gesponsord door Naked.

Disciplinair gestraft

Het is de laatste wedstrijd die eind oktober in de Belgische competitie werd gespeeld. Hierna mochten ook alle teams in België vanwege het coronavirus niet meer spelen. KHC Dragons speelt een belangrijke wedstrijd. Bij winst, wordt de achterstand op koploper Gantoise niet groter, maar blijft het gelijk. Talent Magali Roumen mag vandaag niet spelen, de coach heeft haar disciplinair aan de kant gezet: ‘Een aantal weken geleden werd ik uitgenodigd voor de fashionweek in Milaan. Hier moest ik een contract tekenen bij het premium modellen bureau Dmanagement. Samen met mijn moeder ben ik hiernaar toegegaan. Uiteindelijk heb ik hierdoor niet getraind, waardoor ik vorige maand niet mee mocht doen’. De coaches zijn resoluut in de keuzes. Roumen wordt disciplinair gestraft, mag niet spelen en mag maar één keer meetrainen bij het eerste team. 

Magali-Roumen
De keuzes voor Magali Roumen zijn niet altijd even makkelijk. Enerzijds wil zij graag hockey, anderzijds wil ze graag doorbreken in de modellenwereld.

Beide passies fulltime beoefenen

Ze is nog maar 17 jaar, maar moet op deze leeftijd al een belangrijke keuze maken. Kiest zij voor het modellenwerk, dan gaat dit ten koste van de trainingen. Maakt zij de keuze voor hockey, dan lijkt haar toekomstdroom, het werken in de modellenwereld, aan haar voorbij te gaan. Het is iets wat Roumen lastig vindt: ‘Ik snap heel goed dat je niet mag spelen omdat je bijvoorbeeld keuzes voor een maatschappelijke carrière aan het maken bent. Soms overlappen de grote modeshows met de hockeycompetitie. Als andere meisjes meer trainen en dus meer inzet tonen, dan snap ik dat ik niet de eerste keuze voor de coach ben. Ik baalde natuurlijk flink dat ik van mijn coaches niet meer mee mocht trainen. Uiteindelijk begreep ik de keuzes van hen wel. Toch vind ik hockey nog steeds heel erg leuk en het liefste zou ik beiden fulltime willen beoefenen’.

Let's Play Hoofdklassehockey.nl Hockey Quiz

Door modellenwerk fitter geworden

Het zijn lastige dilemma’s waar Roumen op jonge leeftijd mee te maken heeft. Doorbreken in de hockeysport of focussen op internationaal modellenwerk. Waar bij hockey vaak de focus ligt op conditioneel en fysiek werk lijkt modellenwerk hier niet samen mee te gaan. Want spiermassa opbouwen lijkt bij de laatstgenoemde uit den boze te zijn. Toch ziet Roumen dit anders: ‘Ik denk dat het eigenlijk wel samen kan gaan. Ook de Nederlandse speelster Daantje de Kruijf doet bijvoorbeeld modellenwerk. Daarnaast speelt zij ook op het hoogste niveau in de Hoofdklasse dames. In de modellenwereld heb je modellen die er sportief uit zien, maar ook modellen die een fashion lichaam hebben. Hiervoor moet je lang en slank zijn. Ik kan worden ingezet voor beiden. Ik ben namelijk lang, slank en heb ook een sportief lichaam. Hierdoor ben ik gewild’.

Magali-Roumen
Magali Roumen kent een pittig jaar waarin zij veel wordt gevraagd voor modellenwerk

Wekelijks traint zij met haar personal trainer Manuele delVigo. Een fit lichaam hebben en gezond leven zijn belangrijke waardes die Roumen graag wil volgen. Bang om door met het zware modellenwerk uiteindelijk in een ‘zwart gat’ te belanden en daarmee bijvoorbeeld anorexia (lees ook het artikel van Lisa Scheerlinck die de strijd tegen anorexia won) te krijgen, is zij dan ook niet: ‘De modellenscene staat er bij het publiek niet vaak goed op. Mensen zien deze wereld als ‘ongezond’. Modellen zouden te veel worden afgerekend op het te veel eten. Wat mij echter opvalt, is dat mijn agency juist niet wil dat ik nog meer afval. Ze denken dat ik een ‘perfecte’ bouw heb en dat ik niet lichter en ook niet zwaarder hoef te worden. Hier ben ik blij mee. Ik eet normaal gesproken heel gezond, maar om eerlijk te zijn, geeft mij dit ook de meeste energie. Daarnaast zitten mijn ouders er bovenop. Ook zij houden een oogje in het zeil, dat ik goed en gezond blijf eten. Ik merk bijvoorbeeld wel dat ik met hockey meer aankan, sinds ik ben begonnen met mijn modellenwerk’.

Magali-Roumen
Roumen zou de perfecte bouw hebben voor een tophockeyster en model

Toekomstdroom

Toch lijkt Roumen een keuze te moeten maken. Haar coach verwacht dat Roumen meer energie gaat steken in het hockey. Daarnaast wordt bij tophockeyers op jonge leeftijd al verwacht dat zij minimaal twee keer per week in het krachthonk aanwezig zullen zijn. Fysiek sterker worden is essentieel, om bijvoorbeeld een duel te winnen, de omschakeling te kunnen belopen en om dus een wedstrijd over de streep te trekken. Bij het modellenwerk zal extra spieropbouw juist worden bekritiseerd. Na een korte stilte, geeft Roumen eerlijk toe: ‘Op dit moment denk ik dat ik beide passies kan uitoefenen, ook al overlappen beiden elkaar soms. Ik vind het lastig om nu een keuze te maken als dat zou moeten. Maar mocht bijvoorbeeld een Nederlandse topclub mij bellen of ik bij hen zou mogen hockeyen, of dat een modellenbureau mij een topcontract zou aanbieden, dan kies ik uiteindelijk waarschijnlijk toch voor het laatste, omdat ik hier uiteindelijk mijn baan van kan maken’.

Magali-Roumen
Bij de dames van KHC Dragons draait Roumen ook al een tijdje mee.

Reageer