Trainingsgroep Nederlands Elftal Dames bekend

De trainingsgroep van het Nederlands Elftal Dames, waarmee bondscoach Alyson Annan van 9 tot en met 24 januari 2016 gaat trainen in Singapore is bekend. De trainingsgroep bestaat uit 26 speelsters. 

 

Naomi van As Laren
Willemijn Bos Laren
Frederique Derkx SCHC
Carlien Dirkse van den Heuvel SCHC
Roos Drost SCHC
Margot van Geffen Den Bosch
Eva de Goede Amsterdam
Ellen Hoog Amsterdam
Kelly Jonker Amsterdam
Marloes Keetels Den Bosch
Maartje Krekelaar Den Bosch
Laurien Leurink Laren
Caia van Maasakker SCHC
Valerie Magis Oranje-Zwart
Kitty van Male Amsterdam
Larissa Meijer (GK) Oranje-Zwart
Laura Nunnink Oranje-Zwart
Maartje Paumen Den Bosch
Michelle van der Pols SCHC
Jacky Schoenaker Amsterdam
Joyce Sombroek (GK) Laren
Lauren Stam Amsterdam.
Anne Veenendaal (GK) Amsterdam
Maria Verschoor Amsterdam
Lidewij Welten Den Bosch
Ginella Zerbo SCHC

 

Xan de Waard

Alle speelsters die onlangs de Hockey World League Final in Rosario (Argentinië) speelde, zijn geselecteerd voor deze trainingsstage. Daarnaast sluiten Carlien Dirkse van den Heuvel, Roos Drost, Valerie Magis, Larissa Meijer (GK), Maartje Paumen, Michele van der Pols, Lauren Stam en Ginella Zerbo weer aan. Deze dames maakten reeds deel uit van de trainingsgroep waarmee bondscoach Alyson Annan in oktober 2015 van start ging. Xan de Waard, die nog hersteld van een schouderoperatie, is nog niet voldoende fit om op dit moment aan te sluiten.

 

TPG Tri-Series

Het Nederlands Elftal Dames neemt in Singapore van 18 tot en met 23 januari deel aan het TPG Tri-Series testtoernooi. Ook de nationale damesteams van Australië en Duitsland zijn in Singapore aanwezig. De drie teams spelen tijdens het testtoernooi tweemaal tegen elkaar. Omdat de coaches zich graag met een grotere groep voorbereiden op de Olympische Spelen van Rio, hebben zij de mogelijkheid om de wedstrijden steeds met achttien andere speelsters te spelen. De overige speelsters spelen vijf tegen vijf tegen elkaar zodat de gehele trainingsgroep in actie komt tijdens de wedstrijddagen.

Annan: “Deze trainingsperiode in Singapore geeft mij als coach de kans niet alleen de speelsters in actie te zien die in Rosario actief waren, maar ook de andere speelsters te testen. Zo krijg ik een beter beeld van de gehele groep en kunnen we tegelijkertijd aan de slag met de leerpunten vanuit de HWL Final.”
Assistent Albert Kees Manenschijn is definitief toegevoegd aan het begeleidingsteam zodat de begeleiding van het Nederlands Elftal Dames nu compleet is.

Comments (5)

 1. Jammer definitief geen Vega. Kunnen we een keer ophouden met Magis? Snap daar dus echt niks van.

 2. Ik snap ook totaal niks van zo’n Stam

 3. Duur tripje zo. Zonde want je kan er zo al een aantal wegstrepen die niet in de buurt van een oranje shirtje komen. Inderdaag die Magis maar ook Larissa Meijer, dat kan toch niet. Een van de zwakste in de Hoofdklasse. Neem dan die keepster van SCHC. Die is een klasse beter.

 4. Magis, Stam. Aan de andere kant, die Roos Drost slaat ook al anderhalf seizoen geen deuk in een pakkie boter. Begrijp ook niet goed de keuze van Schoenaker, Verschoor en Van Male. Behalve dat ze van Amsterdam komen.

 5. Van Male kan ik me nog wel iets bij voorstellen. Werkt hard, gaat er vol voor. Haalt het misschien niet, maar heeft wel de goede mentaliteit.

  Verschoor, talent maar laat het niet zien wanneer het moet.

  Schoenaker.. tsja, in vorm goede stofzuifer en laat anderen beter hockeyen. Maar was toch erg ook erg matig.

  Drost, laten we hopen dat ze in vorm komt.

  Waarom geen Cox of een Koning? Beter dan Meijer. En ik blijf het zeggen als je doelpunten wilt haal je Vega er toch bij?

Reageer