Marijne maakt trainingsgroep Oranje dames bekend

Sjoerd Marijne, de nieuwe bondscoach van de Nederlandse dames heeft vandaag de trainingsgroep voor de Champions Trophy 2014, welke plaatsvindt van 29 november tot en met 7 december 2014 in Mendoza, Argentinië, bekend gemaakt.

De groep bestaat uit 31 namen, waaronder de speelsters die afgelopen zomer in de WK-trainingsgroep zaten. Verrassend is de selectie van de ervaren Michelle van der Pols en Dorith Claushuis. Daarnaast sluiten ook voormalig Jong Oranje internationals als Lieke van Wijk en Lauren Stam aan.

Dave Smolenaars, coach van Schaerweijde heren 1, zal Sjoerd Marijne assisteren. Wie de andere assistent wordt is nog niet bekend. Famke Kooijkman gaat aan de slag als manager van de dames. De 38-voudige oud-international was eerder al actief als teammanager van Jong Oranje.

Naomi van As Larensche M.H.C.
Willemijn Bos Larensche M.H.C.
Dorith Claushuis T.H.C. Hurley
Frederique Derkx M.H.C. Oranje-Zwart
Carlien Dirkse van den Heuvel S.C.H.C.
Roos Drost S.C.H.C.
Margot van Geffen H.C. ‘s-Hertogenbosch
Eva de Goede Amsterdamsche H. & B.C.
Ellen Hoog Amsterdamsche H. & B.C.
Kelly Jonker Amsterdamsche H. & B.C.
Marloes Keetels H.C. ‘s-Hertogenbosch
Lisanne de Lange Larensche M.H.C.
Caia Maasakker S.C.H.C.
Valerie Magis M.H.C. Oranje-Zwart
Kitty van Male Amsterdamsche H. & B.C.
Larissa Meijer (GK) M.H.C. Oranje-Zwart
Pien van Nes hdm
Laura Nunnink M.H.C. Oranje-Zwart
Maartje Paumen H.C. ‘s-Hertogenbosch
Malou Pheninckx S.V. Kampong
Michelle van der Pols S.C.H.C.
Jacky Schoenaker Amsterdamsche H. & B.C.
Sabine van Silfhout T.H.C. Hurley
Joyce Sombroek (GK) Larensche M.H.C.
Lauren Stam Amsterdamsche H. & B.C.
Anne Veenendaal (GK) Amsterdamsche H. & B.C.
Charlotte Vega Amsterdamsche H. & B.C.
Maria Verschoor Amsterdamsche H. & B.C.
Xan de Waard S.V. Kampong
Lidewij Welten H.C. ‘s-Hertogenbosch
Lieke van Wijk V.M.H & C.C (MOP)

Comments (21)

 1. Snap een ding niet, misschien kan iemand me helpen. Als lieke v wijk zo’n goede corner halen, waarom pusht die flanagan bij mop dan? Toch niet slim?

 2. Ik mis Hentenaar van Laren. Weet iemand of die heeft bedankt? of dat ze niet is geselecteerd.

 3. Hentenaar? Leuke hoofdklasse speelster maar daar blijft het bij.

 4. Ik heb de wedstrijd niet gezien, maar Van Wijk is vast eerste corner. Haar pc is echt goed. Siepman heeft in een video van de nos gezegd dat Flanagan een leuke pc herft, maar die van Van Wijk is beter en harder. Zullen vast wel afspraken over gemaakt zijn.

 5. Dat kun je ook van de helft van dit lijstje zeggen. Ik vind de vraag wel terecht: wel Van Nes, Claushuis, De Lange, Stam, Nunnink, etc. Heel veel leuke hoofdklassespeelsters, maar als je toch 31 dames selecteert ….

 6. Hentenaar bedankt al 2 jaar voor oranje. Terecht dat er ook is top speelsters uit de hoofdklasse geselecteerd worden, wie weet zit er nog wat tussen dat beter is dan de jong oranje speelsters.

 7. Nunnink en Stam horen niet in het lijstje leuke hoofdklassespeelsters thuis. Die zijn absoluut categorie NED XI..

 8. @sjon, weet niet hoe je daarbij komt, maar is bij Caldas niet in beeld geweest.
  Ze heeft in 2011 wel bedankt voor Jong Oranje. In 2012 zelfs tijdelijk gestopt. Ook gewoon niet beter dan een hoop die wel geselecteerd zijn.

  @ @ab: eens over Stam en Nunnink, denk zelf dat dit ook voor Van Wijk geldt. Echt een goede corner en hockeyend sterker geworden.

 9. Was bij Caldas wel in beeld. Heeft 2 x bedankt, laatste x voor het B-team. Zo kom ik daarbij.
  Ook terecht dat vd pols en claushuis een kans krijgen. Zijn absoluut niet minder dan bijv vega en magis, sterker nog een stuk beter..

 10. Oh oke, dat is niet wat ik begrepen had dacht alleen voor JO maar goed. Het B team? Vind haar persoonlijk ook niet sterker dan merendeel van de geselecteerden.

  Magis heb ik nooit begrepen. Vega wel.

 11. Even over de keepsters sparren. Joyce wat mij betreft nummer 1. Anne Veenendaal snap ik goed, logische keuze! Wat is jullie mening over de selectie van Larissa Meijer?

 12. Ik snap Van Wijk, Stam en Silfhout echt niet. Van wijk heeft alleen een corner maar komt hockeyend gewoonweg te kort. Stam haalt het niveau ned elftal nog lang niet. Silfhout was een talent maar staat toch al 2 jaar weer stil.. Maargoed het blijft een groep van 31 dus het zal zich vanzelf wel gaan vormen! Meijer wel terecht, als je 3 keepers selecteert denk ik dat je met Sombroek, Veenendaal en Meijer de beste van de hoofdklasse hebt…

 13. Grappig, ik vind van Wijk wel echt heel erg gegroeid de afgelopen jaren. Hockeyend sterker geworden en rustiger aan de bal. Stam kan gaan verrassen denk ik. Silfhout heb ik niet heel vaak zien hockeyen, dus daar kan ik weinig over zeggen.

  Ja? Meijer nummer 3 van de hoofdklasse… Lastig. Keepsters van Hurley en MOP niet?

 14. @sjon

  Hoe vaak heb je de meisjes zien hockeyen? Wel grappig dat mensen een waardeoordeel geven maar waarschijnlijk 1x in het jaar die meiden ziet hockeyen. Daarbij geeft 90% een mening die waarschijnlijk gevoed is door jaloezie.

  Na het WK is er een week geweest waar een aantal mensen zijn uitgenodigd om zichzelf te bewijzen aan Max Caldas. Die bevindingen zijn ongetwijfeld meegenomen in deze selectie en hebben al die meiden de selectie zelf afgedwongen. Goed gedaan dus!

 15. Hier sjon (zonder foto). Hoe kom je hier in godsnaam bij sjon2?
  Van Silfhout is wekelijks 1 van de smaakmakers van Hurley, van Wijk ook hockeyend bij mop en Stam kan een prima back worden voor ned xl. makkelijk om iedereen maar weer is even af te fakkelen voor die 2 x die jij ze ziet spelen per jaar.

 16. Grappig dat Sjon met foto precies het tegenovergestelde zegt van de meeste hier. Je kunt niet ontkennen dat Lieke echt hockeyend gegroeid is en ik verwacht dat zij een Paumenweg in gaat slaan. Natuurlijk is ze nog niet zo goed als Paumen, maar heeft potentie.

  Stam is al jaren een betrouwbare verdedigster voor Amsterdam en Jong Oranje. Verdient zeker een kans.

  Van Silfhout kan ik niet over oordelen.

  Meijer is niet een vd beste keepers vd Hoofdklasse. Die van MOP, Hurley doen echter niet onder voor haar. Sterker nog, denk dat ze beter zijn.

  Ben ergens verrast dat Marijne Emilie Mol niet opgenomen heeft.

 17. Natuurlijk moeten vWijk, Stam en vSilfhout erbij. Zullen de definitieve groep niet gaan halen, maar verdienen de kans om meegenomen te worden tussen het grote geweld. Moet een keer gebeuren en dan is dit een uitgelezen kans. Ik zie het als een trigger voor komend seizoen. Larissa Meijer.. tja.. Persoonlijk vindt ik haar te zwak, maar wie anders…. Van MOP zijn beide te zwak, Hurley twijfel.. Maar zou altijd een jonge keeper als 3e keeper meenemen. Iemand die over X aantal jaar het over moet nemen als 2e keeper.

 18. Dameshockey?

  Wat schattig dat mensen zich echt nog druk maken om dameshockey…

 19. Ondertussen zijn Caldas en de heren begonnen op Papendal maar bij de dames gebeurd er helemaal niets.
  Van een strak trainingsprogramma bij Caldas gaan ze nu over naar een half gaar trainingsprogramma bij 1 of andere onervaren coach die nauwelijks ouder is dan de oudste speelsters.
  De voorsprong die ze hebben opgebouwd in de internationale hockeywereld, zullen ze nu snel kwijt raken en ga er maar vanuit dat de dames op deze manier GEEN Olympisch kampioen worden!

 20. Meijer is niet goed genoeg. Schat Cox van Hurley toch wel hoger in. Veenendaal uiteraard terecht, maar verwacht dat die toch de toernooien met JO gaat spelen.

  Had Hentenaar nog wel verwacht bij de trainingsgroep. Speelde afgelopen jaar erg sterk, zagen ook de andere coaches in de hoofdklasse. ipv de Lange of Magis zou ik zeggen.

 21. @helaas. De dames beginnen 2 weken later en draaien net zo’n intensief programma als de heren. Sjoerd is net zo oud als Max, dus als je dan met kritiek komt, zorg dan dat het ergens op slaat.
  @Erik, zoals hierboven ook al staat, stelt Hentenaar zichzelf niet ter beschikking voor het ned xl.

Reageer