Transfernieuws: Jonas de Geus vertrekt naar Kampong - Hoofdklasse Hockey Nederland

Transfernieuws: Jonas de Geus vertrekt naar Kampong

 

Middenvelder Jonas de Geus (1998) speelt vanaf komend seizoen voor Kampong Heren 1. De 54-voudig international komt over van Almere waar hij de gehele jeugdopleiding doorliep en debuteerde in de hoofdklasse en het Nederlands elftal. Hij tekende een meerjarige verbintenis bij Kampong.

Jonas maakt een bewuste keuze voor Kampong: “Ik heb lang nagedacht over mijn toekomst na mijn jaren bij Almere. Vooral kijk ik uit naar het spelen in een jong en energiek team dat ieder jaar beter wil worden. Kampong biedt mij een omgeving waar ik mij goed kan doorontwikkelen.”

Hoofdcoach Alexander Cox is verheugd met de komst van Jonas: “Ik ben ontzettend blij met de komst van Jonas. Hij brengt tactisch inzicht, balvastheid en voorwaartse drang. Ondanks zijn jonge leeftijd maakt hij al enorm volwassen keuzes in het veld. Een geweldige versterking voor ons team.”

De vereniging SV Kampong Hockey heeft 3.300 leden. Zowel Heren 1 als Dames 1 spelen op het hoogste niveau (hoofdklasse) en zijn meerdere keren landskampioen geworden. Heren 1 wist dit seizoen de landstitels van 2017 en 2018 niet te prolongeren. Ze verloren de finale play-offs in een best-of-three van HC Bloemendaal. Eerder deze maand tekende aanvaller Terrance Pieters, die ook overkomt van Almere, een meerjarige overeenkomst bij Kampong Heren 1.

Bron: website Kampong

Zie hier voor meer transfernieuws

Reageer