Tristan Algera keert terug naar Rotterdam | Hoofdklasse Hockey Nederland

Tristan Algera keert terug naar Rotterdam

Tristan Algera keert na vijf seizoenen HGC terug naar Rotterdam. De 26-jarige verdediger doorliep bij de Rotterdamse club de jeugdopleiding en maakte deel uit van de nationale jeugdselecties, waarna hij in de zomer van 2013 overstapte naar HGC.

“Naast een solide en gelouterde verdediger, halen we met Tristan ook een goede strafcorner binnen”, licht bestuurslid Mark van Rijn van Rotterdam toe. “Als club zijn we Tristan natuurlijk blijven volgen. Het is heel fijn dat we hem kunnen terug verwelkomen. De komst van Tristan past ook in ons streven om een voor club herkenbaar eerste team te hebben.”

International

Afgelopen voorjaar werd Algera toegevoegd aan de trainingsgroep van het Nederlands team. Met Oranje speelde hij afgelopen jaar onder meer de halve finales van de Hockey World League in Londen en het finaletoernooi in India.

Over de overstap naar zijn oude club zegt Algera: “Ik ben enorm blij om met ingang van komend seizoen weer te mogen uitkomen voor Rotterdam. Ik heb destijds bewust, maar met pijn in het hart gekozen voor een overstap naar HGC en ik heb in Wassenaar een hele mooie tijd gehad. Deze kans om weer bij Rotterdam te kunnen spelen kan ik niet aan mij voorbij laten gaan.”

Bekijk het transferoverzicht in de aanloop naar het seizoen 2018-2019

Comments (15)

 1. Prima versterking voor Rotterdam. Jongen van de club en versterking van de corner. Zo heeft de selectie weer een groot aantal echte Rotterdammers komend jaar!

  Rotterdam heeft een sterk collectief alleen ontbreekt het naast Hertzberger, Van Ass en de aankomende Van Dam aan echte wereldtop om Bloemendaal, Kampong en OZ pijn te doen. Wat voor spelers? Ik zou zeggen kijken naar het wensenlijstje van Floppie en Teun!

  Voor HGC dreigt wel een leegloop, na weer een seizoen in de schaduw van de andere vijf topclubs. De andere topclubs zullen vast flink aan hun parels trekken.

 2. Als terugkeren op het oude nest de trend wordt gaat er komend seizoen misschien ook wel iemand van HCR naar HGC 😉

 3. @cees als terugkeren op het oude nest een trend wordt eindigt HGC komend seizoen onder Almere

 4. Mooi om te zien. Te licht in het verleden voor de selectie van HCR. In het diepe gesprongen bij een iets lager geklasseerde club en klaargestoomd.

 5. Wat een armoe.. terug voor een paar honderd euro per maand meer #broodhockeyer

 6. 010volger

  @topcoach Broodhockeyer? Komt van HC Rotterdam, woont in Rotterdam, studeert in Rotterdam, sociaal leven in Rotterdam, ga zo maar ff door. Een zeer logische stap gezien zijn persoonlijke situatie en de ontwikkelingen bij beide clubs. Zal relatief weinig met “brood” te maken hebben …..

 7. Werd er bij HCR uitgemikt en komt nu sportieve revanche halen. HGC loopt leeg; van Kan en Hiebendaal verkassen ook, wordt degradatie hockey daar

 8. @blab heb je meer informatie over deze twee spelers dan? of heb ik iets over het hoofd gezien. Als deze 2 spelers vertrekken en Algera ook, ben ik benieuwd of Croon en van der Ven ook nog blijven. Met het oog op Oranje en misschien wel hockey in de onderste regionen.

  @topcoach makkelijke opmerking. Wat 010volger terecht zet heeft hij genoeg legitieme redenen om terug te gaan naar Rotterdam. En als het niet zo was geweest, had ik hem ook nog gelijk gegeven.

 9. Bij van Kan is het nog niet helemaal in kannen en kruiken maar Pinoke is een optie. Hiebendaal flirt al jaren met andere clubs, wilde vorig seizoen weg maar werd toen aan contract gehouden. Mits hij weer fit is wordt het Amsterdam, Bloemendaal of Pinoke.

 10. Floppieenteun

  Ben het met @Lee eens, Algera is voor Rotterdam een prima speler. Ervaring opgedaan, 21 voudig international en een goede corner. Verder is het goed dat Rotterdam investeert in Nederlands talent. Wel jammer dat Herzberger, Turkstra en Polkamp tegen het einde van hun carrière aanzitten. Bovendien missen ze naar mijn idee nog een aantal gearriveerde topspelers om echt aan te haken (zoals in het verleden bv. Child en Knowles). Vooral Knowles heb ik altijd een hele goede speler gevonden. Triest om te zien wat er bij HGC gebeurd. Prachtige dorpsclub. Het lukt HGC maar niet om door te stoten naar de top. Het kan haast niet anders of de belangrijke spelers gaan daar vertrekken. HGC moet dan weer helemaal opnieuw beginnen met het bouwen aan een sterk elftal. De club die Croon haalt doet hele goede zaken. Verder zullen de topclubs Hiebendaal ook willen hebben, inderdaad mits fit, prima speler (twee keer talent van het jaar in Nederland). v/d Ven is een uitstekende keeper, wel redelijk op leeftijd. In van Heijningen zie ik een potentiële topspeler in wording. Ook van Kan en Schut zijn voor veel clubs interessant.

 11. Floppieenteun

  En hoe snel kan iets veranderen. Stel dat Peillat bij HGC was gebleven. Dan had je met: Peillat, v/d Linden, Schoenaker, v/d Ven, Croon, Hiebendaal, Schut, van Kan, van Heijningen en eventueel wat talentvolle jeugdspelers een super basis gehad. Voeg daar nog 2 a 3 absolute topspelers aan toe en je speelt naar mijn idee minimaal play-off’s.

 12. Buiten het feit dat Tristan een hele goede speler is,zit er ook een goede kop op. Een hele sociale jongen.
  Geen enkele arrogantie.
  Dat was al vanaf de c1 in rotterdam,tm het heden.
  Dat kan je van veel andere spelers vaak niet zeggen.

 13. Gezelligheid

  Uitdaging voor HGC is dat ze geen goede jeugd hebben. Schoenakker, vd Ven, Croon, Hiebendaal, Schut, van Kan, van Heijningen komen allemaal van andere clubs. Dat doen ze goed

 14. realiteit

  Goede en begrijpelijke stap van Algera.
  @Floppieenteun, “Als mits dan iedereen was gebleven en als mits dan ze nog een handvol toppers hadden gehaald” dat geldt voor veel clubs.
  Mits dan als HGC niet altijd zoveel spelers hadden gehaald, zaten ze allang niet meer in de hoofdklasse.
  HGC is gewoon geen topper in de hoofdklasse. Ze zijn in de afgelopen 10 jaar 3 keer in de play-offs verdwaald, voor de rest vooral rechter rijtje.

 15. HGC is niet alleen geen topper in de hoofdklasse, het gebrek aan een strakke jeugdopleiding zorgt er ook voor dat de doorstroom van eigen jeugd niet bestaat en altijd maar weer een soort vreemdelingenlegioen wordt. Wakker worden en jeugdopleiding starten daar.

Reageer