Round-up HK (H): Zeperd voor Kampong, Tim Swaen bezorgt Bloemendaal zege

Kampong

Speelronde 7 stond vandaag op het programma en zat vol met leuke wedstrijden. De topper in het Wagener Stadion eindigde door twee treffers van Tim Swaen in een zege voor Bloemendaal, terwijl Kampong een dure nederlaag leed op bezoek bij Den Bosch.

Oranje-Rood-Klein Zwitserland 4-0

In Eindhoven kende het wisselvallige Oranje-Rood een makkelijke middag tegen Klein Zwitserland. Door een 3-0 zege in eigen huis klimt de ploeg van Robert van der Horst in het klassement en zijn de play-offplekken weer in het vizier. Voor de Steenbokken betekent de nederlaag dat er al vier wedstrijden geen wedstrijd meer gewonnen ging, waarmee de Hagenaars blijven steken op de negende plek. In de 13e minuut opende Niek van der Schoot de score, waarna aan het begin van het tweede kwart Joep de Mol de score verdubbelde. Strafcornerspecialist Mink van der Weerden liet zijn specialiteit zien in de 46e minuut, waarna Lucas Martinez in de 55e minuut de eindstand bepaalde op 4-0. Na twee nederlagen pakken de Eindhovenaren eindelijk weer eens punten.

Almere-Hurley 3-5

Het seizoen wordt voor Almere zwaarder en zwaarder. De hekkensluiter nam het vandaag in eigen huis op tegen directe concurrent Hurley in de strijd tegen degradatie en verloor uiteindelijk met 3-5 na een spectaculair duel. De promovendus had voor aanvang van de wedstrijd een punt meer dan Almere en was daarmee terug te vinden op de elfde plek, maar deed vandaag uitstekende zaken door uit te lopen op de concurrentie. De thuisploeg kwam in de tweede minuut al op voorsprong via Deegan Huisman en leek met een voorsprong de rust in te gaan, tot dat Matthew Willis namens Hurley in de 33e minuut de score gelijktrok. Na de thee liep Hurley uit via Kenny Bain, maar Almere rechtte de rug. In twee minuten tijd werd een 1-2 achterstand omgebogen naar een 3-2 voorsprong, via treffers van Stijn Jolie (sc) en Andrin Rickli. In de 62e minuut was het weer de beurt aan Hurley, toen Roderic Schwirtz een gelijkmaker forceerde. Een puntendeling leek aanstaande, maar twee minuten voor tijd dompelde Bain de Flevolanders in rouw, waarna Noam Sheridan nog extra zout in de wond strooide door de eindstand op 3-5 te bepalen.

Rotterdam-Pinoké 3-0

Aan de Hazelaarweg nam het in vorm verkerende Rotterdam het vandaag op tegen de Steekneuzen. De intenties van de thuisploeg werden al vrij snel duidelijk, aangezien de thuisploeg al binnen tien minuten op een 2-0 voorsprong stond. In de zesde minuut was het Sean Murray die de score opende, waarna Jeroen Hertzberger in de achtste minuut de score verdubbelde. Het lukte Pinoké daarna niet meer om nog iets te forceren, waarna Hertzberger twee minuten voor tijd de eindstand op 3-0 bepaalde. Door de zege staan de Rotterdammers nu nog steviger op de tweede plek, terwijl de Steekneuzen een plek zakken op de ranglijst.

Den Bosch-Kampong 2-1

Aan de Oosterplas wachtte Den Bosch op voorhand een lastig thuisduel tegen vicekampioen Kampong. De Bosschenaren doen het voorlopig uitstekend dit seizoen, en liet vandaag na een 2-1 zege tegen Kampong opnieuw zien dat het moet worden beschouwd als een serieuze play-offkandidaat. Voor de Utrechters betekende het de eerste nederlaag van het seizoen, waarmee de bezoekers met een wedstrijd minder gespeeld te hebben dan de concurrentie zijn terug te vinden op plek zes. Al na zeven minuten kwamen de Brabanders op voorpsrong, toen Austin Smith de score opende. Na rust liepen de Bosschenaren uit tot 2-0 door een treffer van Noud Schoenaker, waarna de aansluitingstreffer (sb) van Martijn Havenga in de 63e minuut te laat kwam.

Tilburg-HGC 0-6

In Tilburg werd het een middag om snel te vergeten voor de Tilburgers. In Brabant eindigde het duel met HGC in een 0-6 zege voor de bezoekers, mede dankzij een trefzekere Argentijn genaamd Maico Casella die met drie treffers belangrijk was voor zijn ploeg. In het eerste kwart werd er nog niet gescoord, maar direct aan de start van het tweede kwart was het raak voor de Gazellen via Steijn van Heijningen. Drie minuten later verdubbelde Casella de score, waarna hij vervolgens via een strafcorner en een veldgoal er nog twee goals bovenop deed. Tien minuten voor het einde verscheen ook Thomas Vis op het scorebord, waarna de zesde treffer op naam kwam van Seve van Ass. Door de zege stijgt de ploeg van Paul van Ass naar een vierde plek, terwijl het een wedstrijd minder speelde dan de concurrentie. Tilburg wordt door Hurley gepasseerd op de ranglijst en staat nu voorlaatste.

Amsterdam-Bloemendaal 1-2

De kraker van het weekend is beslist in het voordeel van het ongenaakbare Bloemendaal. De Mussen zijn na zeven speelronden fier aan kop terug te vinden en na vandaag de enige ongeslagen Hoofdklasser. Voor de thuisploeg ziet het er allemaal een stuk minder rooskleurig uit. Tot vandaag was de ploeg weliswaar ook ongeslagen, inmiddels boekte de ploeg slechts één zege in de laatste vijf duels. In het Wagener Stadion was Tim Swaen vandaag de gevierde man. In de 23e minuut opende hij de score vanuit een strafcorner, waarna Mirco Pruyser op slag van rust de gelijkmaker verzorgde. Lang bleef het gelijk, maar tien minuten voor het einde herhaalde Swaen zijn kunstje, waarmee de punten toch op ‘t Kopje belanden.

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.