Uitslagen HK (D): Pinoké en Bloemendaal spelen play-outs | Hoofdklasse Hockey Nederland

Uitslagen HK (D): Pinoké en Bloemendaal spelen play-outs

De dames van Pinoké en Bloemendaal zijn veroordeeld tot het spelen van play-outs voor een langer verblijf in de Hoofdklasse. Den Bosch boekte de grootste overwinning ooit in de Hoofdklasse bij de dames door het al gedegradeerde Push met liefst 15-0 te verslaan.

hdm-Pinoké 1-1

Pinoké vocht voor de laatste kans om play-outs te vermijden. De Steekneuzen moesten winnen om het gat met hdm te verkleinen naar twee punten met nog één wedstrijd voor de boeg. Lange tijd leken de Steekneuzen te slagen in hun opdracht. Joy Meester had de ploeg in de 31ste minuut op voorsprong gezet en de stand van 0-1 bleef op het bord staan tot de laatste minuut. Toen maakte Pien van Nes uit een strafcorner een einde aan de illusies van Pinoké: 1-1. De gelijkmaker betekent dat hdm ook volgend seizoen is verzekerd van de plek op het hoogste niveau.

Bloemendaal-Kampong 0-2

De thuisnederlaag betekent dat Bloemendaal voor het tweede seizoen op rij is veroordeeld tot het spelen van play-outs. Kampong, dat met Hurley strijdt om de titel de best-of-the-rest, kwam na 19 minuten op voorsprong door Michelle Fillet. Tien minuten na rust tekende Carmel Bosch voor de tweede treffer van de Utrechtse formatie.

Den Bosch-Push 15-0

Landskampioen Den Bosch toonde geen enkele mededogen met het als gedegradeerde Push. Vanaf de afslag werd de toon door de Bossche dames gezet. Vera Vorstenbosch opende in de eerste minuut de score, een minuut later gevolgd door een doelpunt van Lidewij Welten. Bij rust was de stand al 8-0 en in de tweede helft ging Den Bosch vrolijk verder, waarna de teller pas bij 15 doelpunten stopte. Welten en Maartje Paumen scoorden elk vier goals. Ook Maartje Krekelaar, Sian Keil, Lieke Hulsen, Marlies Verbruggen, Marloes Keetels en Frédérique Matla werden op het scoreformulier bijgeschreven. Eerder dit seizoen ging Push, dat al meer dan honderd goals moest incasseren, met 13-0 onderuit tegen Amsterdam.

Laren-MOP 0-0

Na de verrassende winst vrijdag op SCHC hield MOP dit keer een andere topploeg in bedwang. Het doelpuntloze gelijkspel was voor de Vughtse ploeg voldoende om ook volgend seizoen actief te zijn in de Hoofdklasse. De remise betekent dat Laren op de derde plaats in de ranglijst blijft staan.

SCHC-Oranje Zwart 7-1

SCHC heeft zich gerevancheerd voor de nederlaag afgelopen vrijdag tegen MOP. Tegen Oranje Zwart, voor wie niets op het spel stond, werd met 7-1 gewonnen. SCHC keek na vijf minuten al tegen een achterstand aan door een doelpunt van Valerie Magis. Drie minuten later maakte Maike Stöckel gelijk, waarna Ginella Zerbo de ruststand op 2-1 bepaalde. Na rust nam SCHC afstand dankzij twee rake strafcorners van Caia van Maasakker. Carlien Dirkse van den Heuvel tekende voor de 5-1, waarna in de slotfase Floor Verheul en opnieuw Stöckel het net wisten te vinden.

Hurley-Amsterdam 0-3

Amsterdam heeft zich hersteld van de twee opeenvolgende nederlagen. In de derby van het Amsterdamse Bos kwam de koploper al in de eerste minuut aan de leiding door Kelly Jonker. Op slag van rust vergrootte Ellen Hoog de voorsprong. Zes minuten voor tijd zette Maria Verschoor de eindstand op het bord. Door de nederlaag zakt Hurley een plaatsje naar positie zes ten faveure van Kampong.

Comments (8)

 1. Slechte zaak die 15-0 winst !
  Het is geen wonder dat media / nos en kijkers de dames hoofdklasse niet meer serieus nemen
  Een competitie zonder strijd of tegenstand is geen serieus te nemen competitie

 2. hoofdklasser

  @AJ, Push is al lang gedegradeerd en Den Bosch is gewoon een paar maten te groot voor Push. Had je dit anders verwacht? oke misschien 8-0, 15-0 is wel heel veel maar zegt ook iets over de kwaliteit wat den Bosch in huis heeft. ja slechte zaak ben ik met je eens maar als je bedenkt dat een team al lang gedegradeerd is..

 3. Waaaaaaaauw wat een dramatisch duo bij HDM-Pinoke. Zelden zulke slechte scheidsrechters gezien. Rare beslissingen, onzeker en totaal geen inzicht.

 4. @hoofdklassser 8-0 kan gebeuren maar 15-0 dat is gewoon lachwekkend en niet serieus te nemen. Het machtsverschil tussen DB en de laagste teams is zo groot dat het niet leuk meer is. Voor geen enkele sport is het goed als er geen strijd is en de nr 1 met zo groot machtsvertoon wint.

 5. Het is gelopen zoals bijna iedereen voorafgaand aan dit seizoen voorspelde qua uitkomst. De nummers 1-4, nummers 5-8, nummer 9-12 dat zijn eigenlijk drie parallelle mini-competities. Al seizoenenlang niet interessant dus. Je leest er dus in de kranten en andere media bijna niets meer over.

 6. Hallo Dirk, ook jullie wedstrijd is slachtoffer geworden van de expansiedrift van de dames talenten klas van de KNHB. Er moeten meer ‘borsten’ gaan fluiten. Dus alles wat aan die omschrijving voldoet en op een fluitje kan blazen wordt toegelaten. Slechte arbitrage, klagende coaches, meisjes die er nog niet klaar voor zijn, huilende scheidsrechtermeisjes na afloop van wedstrijden en zelfs de hhcv heeft het al als agendapunt ingebracht. Maar helaas.. De scheidsrechterbobo’s houden vast aan het ‘Succes’ van de dames talenten klas. Alleen niemand durft te zeggen hoe ontzettend genant dit eigenlijk is. Het wordt tijd dat de dames hoofdklasse hier tegen in opstand gaat komen, want het wordt met de week erger en het ergste van alles is nog dat die meisjesscheidsrechters serieus denken dat ze over zes jaar op de olympische spelen staan te fluiten, omdat diezelfde scheidsrechtersbobo’s tegen ze zeggen dat ze zo goed zijn, want tjah hun dames talentenklas plannetje moet een succes zijn en blijven…

 7. Ik kan mij alleen maar herkennen in bovenstaand verhaal. Vorig jaar een jonge scheidsrechter helemaal in tranen op OZ omdat de coach verhaal kwam halen na een belachelijke beslissing. En haar ‘scheidsrechterscoach’ alles maar verdedigen. Datzelfde meisje dit seizoen weer in tranen bij ome Jorge op Bloemendaal. Dames Tranendal Klas als je het mij vraagt!

 8. Heerlijke tekst @ Joop: Ome Jorge op Bloemendaal. Ik moet zeggen dat Jorge Nolte ook meer een people manager is dan een coach.

Reageer