Uitslagen HK (D): SCHC blijft zonder puntenverlies - Hoofdklasse Hockey Nederland

Uitslagen HK (D): SCHC blijft zonder puntenverlies

Vrijdag werd het eerste deel van het dubbelweekend bij de dames afgewerkt. De vierde speeldag leverde louter overwinningen op voor de thuisspelende ploeg. Koploper SCHC bracht de eerste test van het seizoen tot een goed einde. Nummer drie Hurley werd met 2-0 verslagen. Bloemendaal en Pinoké staan na vier wedstrijden nog met lege handen.

SCHC-Hurley 2-0

Ook in de vierde wedstrijd van het seizoen pakte SCHC de drie punten. Opponent Hurley had in de eerste drie duels bewezen een geduchte tegenstander te zijn. De Bilthovense formatie kwam na 19 minuten spelen op voorsprong door een doelpunt van Carlien Dirkse van den Heuvel. Vijf minuten later vergrootte Michelle van der Pols de marge naar twee. De ruststand bleek uiteindelijk ook de eindstand. Door de nederlaag zakte Hurley van de derde naar de vijfde plaats. SCHC blijft koploper met twee punten voorsprong op Den Bosch.

Den Bosch-Oranje-Rood 2-1

Het scorebord toonde een minieme overwinning voor Den Bosch, maar de landskampioen vergat het duel op slot te gooien. Bij rust leidde de Bossche ploeg al met 2-0. Marlies Verbruggen opende na vijf minuten spelen de score en vlak voor rust verdubbelde Margot van Geffen de marge. In de tweede helft slaagde Den Bosch er niet in de derde treffer te scoren. Oranje-Rood zette aan en dat leidde tot de aansluitingstreffer van Donja Zwinkels. Hierdoor werd het nog spannend in de slotfase, maar de derde overwinning op rij voor Den Bosch kwam niet meer in gevaar.

Amsterdam-MOP 1-0

Amsterdam boekte voor de derde maal op rij een overwinning. Het was een magere zege op MOP, dat vorig jaar nog op een 9-0 nederlaag werd getrakteerd. De enige treffer kwam op naam van Anouk Lambers, die drie minuten voor het rustsignaal scoorde. Het was voor MOP de derde nederlaag op rij en Vughtse ploeg is terug te vinden op de negende plaats. Amsterdam staat vierde net achter hdm.

Laren-Groningen 3-0

Willemijn Bos keerde vrijdagavond terug bij de club waarvoor ze tien jaar speelde: Laren. Dit keer verdedigde de international de kleuren van Groningen. De promovendus moest de derde nederlaag in vier duels slikken. Lieke van Wijk zette Laren op voorsprong die nog in de eerste helft werd vergroot door Naomi van As. Vlak voor tijd bepaalde Laurien Leurink de eindstand op 3-0. Door de overwinning klimt Laren langzaam naar boven. Het staat inmiddels op de zesde plaats. Met één punt uit vier duels houdt Groningen het puntloze duo Bloemendaal en Pinoké achter zich.

Kampong-Pinoké 3-0

Kampong heeft de eerste overwinning van het seizoen binnen. Na twee gelijke spelen en een nederlaag werd vrijdagavond in eigen huis het nog puntloze Pinoké met 3-0 verslagen. De zege kreeg pas na rust vorm. Na een doelpuntloze eerste helft opende Sophie Bray de score. De Britse olympisch kampioene zette ook haar handtekening onder de tweede Utrechtse treffer. Vier minuten later stelde Michelle Fillet met haar doelpunt de overwinning van Kampong definitief veilig. Pinoké blijft ook na vier speeldagen op de hatelijke nul staan. Op doelsaldo zijn de Steekneuzen hekkensluiter.

hdm-Bloemendaal 2-1

Met drie zeges uit vier wedstrijden is hdm terug te vinden op de derde plaats van de ranglijst. Het was spannend tegen Bloemendaal, maar de Haagse ploeg stapte uiteindelijk als winnaar van het veld. Voor hdm scoorden Pien Dicke en Mila Muyselaar. Melle Spruijt scoorde in de slotfase tegen, maar Bloemendaal slaagde er niet in het resultaat van vorig seizoen, toen het 2-2 werd, te herhalen.

Comments (1)

  1. Vorige week na het verlies tegen Den Bosch vertelde TdN in een interview met de NOS dat het spel beter zou zijn dan vorig jaar. Mede door toevoeging van twee Engelse internationals en één Oostenrijkse. Als je echter de keiharde cijfers bekijkt van vorig jaar en het jaar daarvoor bij de wedstrijden tegen de zelfde tegenstanders zeggen deze heel wat anders. De waarheid is dat Bloemendaal nu NUL punten heeft tegen vorig jaar tegen de zelfde tegenstanders 2 en het jaar daarvoor 4. Bij het doelsaldo is het niet veel anders nu -12, vorig jaar -14 en het jaar daarvoor -11. Mijn conclusie is dat Bloemendaal met TdN/Andre Morees aan het roer niet beter scoort dan de voorgaande twee jaren. Het spel is misschien wat verzorgder maar het gaat wel om de punten. Streven is dit jaar buiten de play-outs te blijven. Dat gaat op deze manier niet lukken. Ze staan nu al 4 punten achter op Groningen dat wel punten pakt.

Reageer