Uitslagen play-offs 5 april (dames) - Hoofdklasse Hockey Nederland

Uitslagen play-offs 5 april (dames)

In de play-offs van de dames heeft geen van de ploegen een grote voorsprong op de tegenstander weten te pakken. Lees hier wat er gebeurde in Laren en Amsterdam.

Amsterdam Den Bosch RV van Male
Blijdschap bij de Goede en van Male na een goal van Amsterdam

Laren – SCHC: 0-1

In Laren lijkt Stichtsche al na vijf minuten de leiding te nemen wanneer Carlien Dirkse van den Heuvel de bal achter keepster Joyce Sombroek schiet. SCHC juicht maar het doelpunt wordt afgekeerd wegens gevaarlijk spel bij de assist. Twee minuten later heeft de thuisploeg dan een kans om op voorsprong te komen. Laren mag op kopcirkel aanleggen voor een strafcorner maar Caja van Maasakker is alert en tikt de inzet van de lijn. In de 12e minuut is het dan aan de andere kant van het veld wel raak. Maike Stöckel profiteert van slordig uitverdedigend werk van Laren en schiet met haar backhand de 0-1 binnen. In de slotfase van deze helft lijkt deze situatie zich te herhalen. Na slordig spel van Willemijn Bos kan Stöckel wederom met haar backhand uithalen. Dit keer geeft ze de bal voor maar biedt Sombroek redding. Vlak voor rust krijgt SCHC nog een strafcorner en ook dit keer weet Sombroek haar goal schoon te houden waardoor ze de schade voor Laren beperkt. Hoewel SCHC ook in de tweede helft het betere van het spel heeft, lukt het de ploeg van Schopman niet dit ook in doelpunten om te zetten. Onder andere Roos Drost en Claire Verhage krijgen kansen op de 0-2 maar weten het doel niet te raken. Ook Laren krijgt kansen op de aansluitingstreffer maar laten deze onbenut en zo eindigt de wedstrijd in 0-1. SCHC heeft met deze winst en een oh zo belangrijk uitdoelpunt van alle play-off teams de beste uitgangspositie voor de wedstrijd van morgen. Het is echter zeker nog niet gedaan voor Laren dat morgen aan een 1-0 overwinning genoeg heeft om weer op gelijke hoogte te komen.

 

Amsterdam – Den Bosch: 2-1

Precies op tijd kon Amsterdam vandaag weer een beroep doen op Eva de Goede en Anne Veenendaal. De keepster weet haar ploeg in de beginfase van de wedstrijd te behoeden van een achterstand. In de eerste 20 minuten keert zij knap de eerste twee strafcorners van Den Bosch en een hard backhandschot van Frederique Matla. Ondanks dat Den Bosch in deze helft de beste kansen krijgt zijn de ploegen zeer aan elkaar gewaagd. Na rust is het Amsterdam dat uit de startblokken schiet. Waar de inzet van Kelly Jonker nog knap wordt gekeerd door Lizzy Koeton is het enkele minuten later wel raak voor de thuisploeg. Uit de rebound van een strafcorner schiet Ellen Hoog met een backhandschot in de korte hoek de Amsterdammers op voorsprong. Niet veel later krijgt Jacky Schoenaker, die in de eerste helft al groen kreeg, een gele kaart voorgeschoteld en weet Den Bosch van deze overtal situatie te profiteren. Zes minuten na de 1-0 tipt Lieke Hulsen, op voorzet van Lidewij Welten, Den Bosch weer op gelijke hoogte. Als Schoenaker zich weer bij haar team mag voegen leven de Amsterdammers weer op. Den Bosch zakt zich in deze fase wat terug, gaat half court spelen en dat doet de thuisploeg goed. Na enkele strafcorners onbenut te hebben gelaten is het in de 60e minuut, via wederom Ellen Hoog raak. In de slotfase voeren de gasten wel weer de druk op maar het mag niet meer baten. Amsterdam wint met 2-1 en gaat dus met een minimale voorsprong de wedstrijd van morgen in.

Reageer