Unieke G-Hockey- & Korfbaldag tijdens het ABN AMRO Weekend op HC Rotterdam - Hoofdklasse Hockey Nederland

Unieke G-Hockey- & Korfbaldag tijdens het ABN AMRO Weekend op HC Rotterdam

In het weekend van 31 augustus en 1 september werd het ABN AMRO Weekend gespeeld op HC Rotterdam. Het ABN AMRO Weekend is de start van het hockeyseizoen voor de hockeyers in Nederland. Dit jaar werd er op zondag 1 september tevens een unieke G-Hockey- & Korfbaldag georganiseerd door Fonds Gehandicaptensport in samenwerking met haar partners ABN AMRO en Simpel. 

Tijdens de G-Hockey- & Korfbaldag konden de 110 sporters met een handicap genieten van de hockey- en korfbalsport. Er werd een toernooi georganiseerd voor bestaande G-Hockeyers en G-Korfballers, maar daarnaast waren er ook clinics om kennis te maken met deze twee sporten. De deelnemers werden rond 10 uur welkom geheten op het sportpark om vervolgens te starten met een muzikale warming-up van Meer Muziek in de Klas. 

Het G-Hockeytoernooi is na een zinderende finale tussen een combinatieteam van HV Myra/HC Den Bosch en de Almeerse HC gewonnen door de Almeerders. Bij het korfbal was Devinco uit Deventer de terechte kampioen. Maar alle deelnemers waren winnaars en ontvingen bij de prijsuitreiking een medaille én een beker.

Reageer