Update speelronde 17 Hoofdklasse vrouwen


Laren – SCHC 1-1
De topwedstrijd van deze speelronde, De nummer één tegen de nummer drie. De bezoekers kwamen in de tiende minuut op voorsprong dankzij een doelpunt van Miou Koopman. De rebound van de eerste strafcorner van de wedstrijd van SCHC was een prooi voor Koopman die de bal binnen tikte. In het vervolg van de eerste helft kreeg SCHC nog een strafbal. Joyce Sombroek keerde de inzet van van Maasakker. In de tweede helft had Laren een duidelijk veldoverwicht. Alleen Julia Müller trof doel en bepaalde de eindstand op 1-1.
Amsterdam – Rotterdam 3-0
In de eerste tien minuten draaide Amsterdam een hoog tempo en kreeg het grote kansen maar benutte deze niet. In de 21e minuut brak Ellen Hoog de score open. Na rust was er eenzelfde wedstrijdbeeld waarneembaar. Amsterdam domineerde in het aanvalsspel en via nogmaals Hoog en Eva de Goede werd de eindstand op 3-0 bepaald. Bij Amsterdam maakte international Sophie Polkamp na lang blessureleed haar rentree. Als een rots in de branding leidde zij de verdediging en stond aan de basis van menig aanval. Zondag wacht Amsterdam de topper in Bilthoven tegen SCHC.
Kampong – Den Bosch 1-4
In de eerste helft hield de Utrechtse ploeg nog stand maar aan het einde daarvan scoorde Vera Vorstenbosch twee keer voor de bezoekers. Met weinig samenspel en durf was de tweede helft niet mooi van Kampong. Den Bosch, met Maartje Paumen op de bank, drukte nog wel door naar een 0-4 voorsprong maar zag in de extra tijd Xan de Waard voor de thuisploeg nog de eer redden.
Hurley – Pinoké 1-1
Jong Oranje speelster Stephanie der Raad had de thuisploeg na tien minuten op voorsprong gezet. Tot twaalf minuten voor tijd leek er geen vuiltje aan de lucht totdat Charlotte Vega de gelijkmaker scoorde. Beide ploegen hebben inmiddels 18 punten verzameld en lijken veilig voor degradatie op de zevende en achtste plaats.
MOP-OZ 1-2
De Brabantse derby eindigde teleurstellend voor promovendus MOP.Charlotte Derkx bracht de bezoekers in de eerste helft op voorsprong. Sophie Bray bracht de Vughtse ploeg weer terug in de wedstrijd. Vier minuten later bepaalde wie anders dan Tina Bachmann de eindstand op 1-2. Oranje Zwart verstevigde de vijfde plaats maar gaat geen bedreiging vormen voor een play off plaats.
KZ-HDM 1-8
De Haagse derby eindigde in een afstraffing voor KZ. Met vijf doelpunten was Pien van Nes een ware plaaggeest voor de KZ defensie. Nadat de rust met 0-5 was bereikt was iedereen klaar voor de tien. Begin tweede helft scoorde KZ via Maureen Asselbergs nog de 1-5. Waarna HDM het netjes hield en maar drie scoorde.

Comments (6)

 1. Bij KZ – hdm was de ruststand 1- 5. Overigens was KZ echt ontluisterend slecht.

 2. Quintus Haigh

  Voor de dames van KZ gaat het licht nu toch wel langzaam uit. Sympathieke ploeg en een hardwerkende positieve coach. De wegloop aan speelsters eind vorig seizoen blijkt echter te fors te zijn geweest. Jammer. Ofschoon het hdm is gegund. Zeer overtuigend deze uitslag. Pien van Nes…..

 3. Als je de wedstrijd van het jaar thuis met 1-8 verliest heb je niets in de hoofdklasse te zoeken

 4. Van Oostduin

  Wat het des te duidelijker en daarmee pijnlijker maakt, is dat het ging om een wedstrijd tegen de nummer voorlaatste. Deze KZ-selectie is evident te licht. Dat betekent doorselecteren. KZ heeft een talentvol A1. Laat Eric van der Pol bouwen aan een nieuw KZ Dames 1.

 5. Maartje Paumen is geblesseerd aan haar knie, laten we hopen dat het meevalt.

 6. Uitblinkers bij Laren-SCHC:
  Garcia, de beste van het veld, dolde opeenvolgend half Laren; en Van Geenhuizen die op prachtige wijze Mullers doelpunt voorbereidde.

Reageer

Contact Us