Update speelronde 9: Alle wedstrijden op zondag in Tulp Hoofdklasse heren afgelast | Hoofdklasse Hockey Nederland
Bij Den Bosch probeert men met man en macht het veld speelklaar te krijgen.

Update speelronde 9: Alle wedstrijden op zondag in Tulp Hoofdklasse heren afgelast

Waar gisteren de KNHB al liet weten alle dames wedstrijden te verplaatsen naar zaterdag, heeft de wedstrijdleiding van de bond wederom een aanpassing gedaan. Alle wedstrijden worden in plaats van 09.00 uur naar 14.00 uur verplaatst.

Update 6 februari: De KNHB heeft zojuist alle wedstrijden in de Tulp Hoofdklasse Heren die op zondag worden gespeeld afgelast vanwege het slechte weer wat op komst is.

Update 5 februari: Het KNMI heeft zojuist voor zondag code oranje geschreven. Het advies: “De ANWB raadt weggebruikers af zondag de weg op te gaan”. De vier wedstrijden in de Tulp Hoofdklasse heren die nog stonden gepland, zullen dus snel worden afgelast.

De grootste gelukkige dit weekend van de afgelastingen lijkt Pinoké. De club heeft meerdere Belgische internationals. Deze zijn dit weekend afwezig, omdat ze meedoen aan de FIH Pro League in Spanje. Het verplaatsen van de wedstrijd van zondag naar zaterdag was daarom voor Pinoké niet bespreekbaar. De KNHB heeft ervoor gekozen om niet alle wedstrijden bij de heren, net zoals bij de dames, te verzetten naar zaterdag.

De beslissingen die de competitieleiding van de KNHB de afgelopen weken aan het nemen zijn, liggen onder een vergrootglas. Afgelopen week werd de wedstrijd SCHC tegen HDM bijzonder genoeg al afgewerkt op een zandveld. Het afwerken van wedstrijden op een zandveld is voor vele teams een doorn in het oog. Bloemendaal-coach Jeroen Visser liet in een eerder interview met Hoofdklassehockey al weten dat met de HHcv was afgesproken dat wedstrijden niet op zand gespeeld zouden worden.

Update 5 februari: De heren wedstrijden van Amsterdam tegen Bloemendaal en HGC tegen Klein Zwitserland zijn ook verplaatst naar zaterdag. Deze wedstrijden beginnen om 12.00 uur. De dameswedstrijd van Hurley tegen Bloemendaal, start om 12.45 uur.

Update 4 februari: Vanwege de opkomende vorst en sneeuw zijn alle dameswedstrijden verplaatst naar zaterdag. In plaats van 09.45 uur worden alle wedstrijden nu om 14.00 uur gespeeld

Update 3 februari: Net zoals vorige week lijkt het weer roet in het eten te gooien. De KNHB heeft vandaag besloten om alle dames wedstrijden van zondag te verzetten naar zaterdag. De heren laten in een later stadium weten of zij ook van dag veranderen.

De bond laat op haar website weten: In verband met de winterse weersomstandigheden die het KNMI met name voor zondag 7 februari verwacht, heeft de competitieleiding van de KNHB een aanpassing gedaan in het wedstrijdschema van de Hoofdklasse Dames van aanstaand weekend. Aanpassingen in het schema van de Tulp Hoofdklasse Heren behoren eveneens tot de mogelijkheden.

Reglement maakt verplaatsing mogelijk

In de aanvullende bepalingen Bondsreglement van 26 januari 2021 heeft het bondsbestuur ruimte opgenomen om wedstrijden te kunnen vervroegen van zondag naar zaterdag. Deze ruimte is gecreëerd om maximaal te kunnen inspelen op weersomstandigheden en zorg te dragen voor een goed verloop van de competitie.

Op basis van deze reglementen en met de weersverwachting van komend weekend in gedachten, heeft de competitieleiding besloten de negende speelronde van de Hoofdklasse Dames van zondag 7 februari te verplaatsen naar zaterdag 6 februari. Alle wedstrijden beginnen om 14.00 uur.
Wat betreft het programma van de Tulp Hoofdklasse Heren worden op dit moment geen wedstrijden verplaatst. Deze wedstrijdronde blijft ongewijzigd staan op zondag 7 februari om 14.45 uur. Toch is het mogelijk dat ook in deze competitie wedstrijden verplaatst worden.  Beide herenteams van een betreffende wedstrijd mogen tot uiterlijk donderdag 4 februari voor 18.00 uur bij de competitieleiding aangeven liever zaterdag 6 februari te spelen. Ontvangt de KNHB van beide teams tijdig een dergelijk verzoek, dan wordt de wedstrijd verplaatst naar zaterdag 6 februari 14.45 uur.

Dat de competitieleiding van de KNHB een verschil maakt tussen de Dames en Heren Hoofdklasse heeft onder andere te maken met het feit dat in het weekend van 12 tot en met 14 februari voor de Hoofdklasse Dames een dubbel weekend staat gepland. Eventuele inhaalwedstrijden moeten daarom in de Hoofdklasse Dames zoveel mogelijk worden voorkomen. Bovendien is het door deze verschuiving mogelijk alle dameswedstrijden later in de middag te spelen.

Inhalen

Indien ondanks deze aanpassingen wedstrijden komend weekend geen doorgang kunnen vinden, worden ze normaliter dinsdag 9 februari ingehaald. Helaas zijn de weersvoorspellingen voor begin volgende week ook niet goed. Bij een afgelasting komend weekend zal de competitieleiding daarom op dat moment, rekening houdend met de weersvoorspellingen, vaststellen wanneer de wedstrijden worden ingehaald. Dit zal zo snel mogelijk gebeuren.

Reageer