USA plaatst zich voor Champions Trophy

Janneke Schopman heeft haar eerste toernooi met de VS met een overwinning en een promotie naar de Champions Trophy af kunnen sluiten. In de finale van de Champions Challenge 1 won de ploeg van coach Craig Parnham met 3-1 van Ierland. 

Ierland kwam nog wel op voorsprong in deze finale. Al in de derde minuut weet Emily Smith van de lucht de bal achter de Amerikaanse keepster te tennissen en zo kijkt Amerika al vroeg tegen een achterstand aan. De ploeg van assistent-coach Janneke Schopman zet aan en weet in de 25e minuut op gelijke hoogte te komen via ‘Man of the Match’ Page Selenski. Op slag van rust zien de Ierse dames hun tegenstander ook nog langszij komen wanneer Caroline Nichols via een tip-inn een corner benut. In de tweede helft vecht Ierland voor wat het waard is maar controleert de VS de wedstrijd volledig. Wanneer Katie O’Donoll uiteindelijk met succes een strafcorner rebound binnen pusht is de wedstrijd wel gespeeld.

USA’s hoofdcoach Craig Parnham, liet na afloop weten trots te zijn op zijn team. “Ik ben zeer tevreden met de manier waarop we vanavond hebben gespeeld. We begonnen wat langzaam, waardoor we het onszelf moeilijk maakte maar we kwamen hier goed van terug. We hebben een geweldige groep speelsters waarmee we nog ver kunnen komen.”

 

Reageer