Van As: ‘Ik zoek het niet meer op’

Foto © Ben Haeck – www.hockeyfotografie.nl

Naomi van As heeft al maanden last van een voetblessure die alleen met rust kan genezen. Toch heeft de vice-aanvoerder van het Nederlands elftal er alle vertrouwen in dat ze op tijd fit is voor het Europees kampioenschap dat plaats vindt van 20 tot en met 28 augustus, zegt de speelster van Laren op Hockey.nl.

Van As heeft liep de blessure al in maart op, maar hockeyde er nog tot en met het finaleweekend van de Europa Cup, begin juni, mee door. Sindsdien raakte de middenvelder geen stick meer aan.

“Ik zoek het niet meer op”, vertelt Van As. “In het begin wilde ik steeds weer hockeyen als het een beetje beter ging, maar dan kwamen de klachten terug. Maar ik weet nu dat de blessure helemaal hersteld moet zijn voor ik weer het veld op mag.”

“Bondscoach Max Caldas zet er ook geen druk op. Ik krijg alle tijd om fit te worden. Daardoor ben ik rustig in mijn hoofd. Ik sta er positief in en ga ervan uit dat ik er in Duitsland gewoon bij ben.”

Of dat het geval is hangt af van de MRI-scan die de wereldspeelster van 2009 op 5 augustus krijgt. “Het zou kunnen dat die uitslag slecht is en dat ik niet naar het EK kan. Maar ik voel vooruitgang, dus ik reken erop dat 5 augustus een goede dag wordt.”

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Erik

Hoop voor Naomi dat ze goed nieuws krijgt, al kan een dergelijke blessure ook chronisch worden als je er te lang mee doorspeelt. Als het een twijfelgeval is zou ik lekker rust nemen, anders komen de spelen in gevaar.

R.S

Ik hoop dat Naomi op tijd herstelt is en dat ze het EK zonder problemen kan uitspelen. Maar als ze nog niet voor de volle honderd procent genezen en fit is,kan ze het EK beter aan zich voorbij laten gaan. Nu gaat het ´slechts´ om het EK,maar als dit over precies een jaar zou gebeuren dan zou dat voor haar een groot persoonlijk drama betekenen. Beter een EK overslaan en je blessure volledig laten genezen dan kans te lopen de Spelen te missen omdat de klachten chronisch zijn geworden.

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.