Van Ass: Ik sta er niet goed op, dat besef ik terdege

Bondscoach Paul van Ass van de Nederlandse hockeyers staat er naar eigen zeggen ‘niet goed op’ voor de buitenwereld. ‘Dat besef ik terdege.’

‘Maar het gaat niet om mijn gelijk. Het gaat ook niet om mijn ego. Het gaat om het teambelang. Daar sta ik voor, daar doe ik alles voor’, liet hij weten tijdens een drukbezochte persconferentie in het Huis van de Sport in Nieuwegein.

Van Ass had ruim 50 minuten nodig om uit te leggen waarom hij de ‘iconen’ Teun de Nooijer (36) en Taeke Taekema (32) alsnog een herkansing bij Oranje gunt. Begin dit jaar zette hij het topduo nog, min of meer onvoorwaardelijk, uit zijn olympische selectie.

De Nooijer en Taekema zouden voor een ‘blokkade’ in zijn verjongde selectie zorgen. ‘Ik wil nieuwe energie. Daarom kap ik deze twee hoge bomen’, liet de bondscoach destijds resoluut weten.

‘Er is absoluut geen sprake van een knieval’, benadrukte Van Ass. ‘Of ik nog wel of niet geloofwaardig ben voor de buitenwereld, vind ik ook niet zo interessant. Ik heb mijn eigen verantwoording. Naar het team en naar de hockeybond. Volgens mij heb ik niet aan gezag ingeboet. Ik zou het allemaal, indien nodig, zo weer doen.’

Bron:AD

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

amsterdammer

Hoe dan ook een vent met lef, hou ik wel van.
Deze man ga je je in ieder geval herinneren.
Laat de toekomst het maar uitwijzen of zijn werkwijze verstandig was.
Succes!

Dino

Persoonlijke afwegingen mbt. personen dienen niet met de pers gedeeld te worden, maar verder het beste verhaal van de laatste 3 maanden.
Er is maar één systeem : niemand is zeker van zijn plaats tot 2 juli.
Het is nu of nooit, aan de bak !!
Fitheid, inzicht, lef en keuzes zullen het resultaat gaan bepalen.

jack

tsja, dat zag je al een maand of twee aankomen. Volledig niet capabele coach die eerst zichzelf overschreeuwt…. gelukkig is dit een sport waar in het slechtste geval een medaille al klaar ligt.

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.