Van den Honert: “We speelden gewoon vreselijk slecht”

Foto © Ben Haeck – www.hockeyfotografie.nl

Waarschijnlijk hebben heel wat mensen met hun ogen moeten knipperen toen ze de uitslag van het duel tussen landskampioen Amsterdam en nieuweling Schaerweijde zagen, want de ploeg uit Zeist boekte zondag in het Wagener stadion een zeer verrassende overwinning op de thuisploeg.

“Wat ging er mis? We speelden gewoon vreselijk slecht,” constateert Amsterdam-coach Taco van den Honert een dag na het verloren duel. “Woensdag tegen Hurley was het ook al niet goed, dus het zat er al een beetje aan te komen. En Schaerweijde is een goede ploeg die veel wilt aanvallen. Ze hebben gister verdiend gewonnen.”

Dat de ploeg van Van den Honert vorige week nog de sterren van de hemel speelde tegen concurrent Bloemendaal en de week daarop verlies van een promovendus, lijkt maar moeilijk te verklaren. De vraag is dan ook of onderschatting hierbij een rol heeft gespeeld. Van den Honert: “Onderschatting vind ik een beetje een naar woord, maar we gingen zeker nonchalant de wedstrijd in. In de rust probeer je dat dan wat recht te zetten, maar toen was het eigenlijk al te laat.”

Ondanks het verlies maakt de mede-koploper uit Amsterdam zich geen zorgen. “Er zit wel iets mis, maar dit verlies kan gebeuren en hoort erbij. Het is goed dat het gebeurt. Er is niet veel aan de hand, hoor. Vorig jaar hebben we dit ook een paar weekjes gehad. We blijven gewoon rustig en met de beide beentjes op de grond. Dit was een goede les.”

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

amsterdammer

“Het is goed dat dit gebeurt”, mooie uitspraak.
Amsterdam wordt gewoon kampioen. Geweldig team, heel goede en vooral rustige begeleiding, die pakken de draad wel weer op. Immers: Van fouten leert de mens/de hockeyer het meest!

Maandag

Amsterdam wordt niet gewoon kampioen, net zoals ze afgelopen seizoen ook niet ‘gewoon’ kampioen zijn geworden. Ze gaan het in de concurrentie met Bloemendaal heel moeilijk krijgen!

maandagmiddag

nee maandag, misschien niet ‘gewoon’ kampioen. Maar we kampioen. gewoon of niet wel een knap prestatie..

Julien

Amsterdam was niet best maar moeten misschien de vorm weer terugvinden. Schaerweijde was echt een verademing om te zien, onbevangen en met lef !als ze hun puntjes blijven pakken dan zijn ze de verrassing van dit seizoen !

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.