Van der Horst: “Alleen maar goed voor het moraal”

robert-van-der-horst-oranje

Na twee poulewedstrijden zijn de Oranjeheren al zeker van een plek in de halve finale. “De doelstelling was om de halve finale te halen en van daaruit miscchien de finale te spelen. Dat deze doelstelling binnen twee wedstrijden gehaald is, is alleen maar goed voor het moraal,” aldus Robert van der Horst tegen de NOS.

De eerste poulewedstrijd tegen Ierland verliep minder makkelijk. Nederland won wel, maar ontving veel kritiek over het spel. Tegen Engeland, waar Oranje tijdens de Olympische Spelen met 9-2 won, ging het beter. “We wisten dat het wel scherper moest, het kon ook scherper en dat deden we ook. We hebben goed gespeeld, fris gehockeyd, mooi combinatiehockey laten zien. We zijn vooral rustig gebleven. Gister kwam er nog heel wat onrust in het spel, misschien ook wel omdat het de eerste wedstrijd was. We zijn tegen Engelans heel rustig en volwassen gebleven en spelen we eigenlijk die Engelsen behoorlijk weg. De tweede helft zetten we niet door en maken we niet de drie nul. Dan krijg je toch even een andere wedstrijd waarvan je denkt: ‘hij zal toch niet gaan vallen aan de andere kant?’ Hij viel, maar dat was ook echt de enige kans van de Engelsen.”

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Wim

Wat een slap gepraat: doelstelling halve finale?

Als je het WK wilt winnen moet je ook het EK kunnen winnen!

EK

Finales winnen is voor deze groep/coach uberhaupt een uitdaging… Maar ja, als de doelstelling het behalen van de halve finales is, zullen er niet veel titels meer bij komen ben ik bang…Kleine reminder vwb de gewonnen finales op een ‘serieus’ toernooi (OS 2000, WK ’98, EK’07)

Wim

Inderdaad! Van Ass heeft overigens nog nooit een finale gewonnen (HGC, Jong Oranje, Oranje).

Van Ass eind in 2010: Senioriteit, dat heeft het Nederlandse hockey nu nodig, aldus Van Ass. ‘Iemand die het hockey beetpakt en zegt: zo gaan we het doen. En niet te ver afdrijft van het beleidsplan.’

Is me nog na 3 jaar nog steeds niet duidelijk hoe Oranje van plan is een finale te winnen..

johnny

@Wim, deze logica volg ik niet helemaal als je het WK wil winnen moet je ook het EK kunnen winnen? leg het me even uit.

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.