Van der Raad: “Ik voelde mezelf meteen een international”

Deze week oefenden de Nederlandse hockeyvrouwen keer tegen het nationale elftal van Zuid-Afrika (5-5 en 5-1). Bondscoach Max Caldas had voor de duels een zevental Jong Oranje-speelsters uitgenodigd die mochten proeven aan het ‘grote’ Oranje. Eén daarvan was Stephanie van der Raad.

De spits van Hurley speelde beide wedstrijden mee en sprong er vooral in de eerste ontmoeting uit. De topscoorder van de Amsterdamse ploeg scoorde zelfs twee keer. “Heel gaaf dat ik twee keer scoorde,” vertelt het talent. “Het eerste doelpunt was op aangeven van Kitty (van Male, red.). Ze gaf de bal met haar backhand voor en bij de tweede paal tikte ik de bal binnen. Bij de tweede kreeg ik de bal Charlotte (Vega, red.) ter hoogte van de strafbalstip en flatste ik de bal achter de keepster.”

De aanvalster van de Amsterdamse middenmotor kreeg vorige week het goede nieuws te horen dat ze mee mocht doen. “Max belde me vorige week op terwijl ik in de metro stond. Ik kon hem door het lawaai niet goed verstaan en reageerde rustig en zakelijk op zijn vraag of ik mee wilde doen tegen Zuid-Afrika. Maar ik was wel degelijk enthousiast.”

Het korte avontuur is Van der Raad goed bevallen en smaakt natuurlijk naar meer. “Het was echt heel tof om erbij te mogen zijn en om van zo dichtbij te kunnen zien wat ze allemaal doen en wat hun aanpak is. Ik voelde mezelf ook meteen een international, echt vet! De meiden stonden ook erg open voor ons en vonden het leuk dat we een kans kregen. Ze stelden ons echt op ons gemak.”

Voorlopig komt er geen vervolg op het avontuur bij Oranje, want Van der Raad blijft gewoon deel uitmaken van Jong Oranje. Maar in december gaat ze met Nederland -21 op trainingskamp in Alicante en daar zit Oranje dan ook. De spits blijft dus in het blikveld van de bondscoach.

Geschreven door: Bas Brinkmann

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

imke

Van der Raad haar tijd komt nog wel! Een van de beste spitsen uit de hoofdklasse tot nu toe.

bie

Haha hou eens op, echt niet zo’n briljante spits. Werkt hard, verder niets bijzonders

evelien

goede spits, maar zeker niet een van de beste.
Ze heeft nog vele betere ( om er een paar te noemen: hoog, e mol, s mol, lammers, c welten, l welten, van male, jonker, vorstenbosch, garcia maar zeker ook wel hulsen) spitsen.

evelien

Ze heeft nog vele betere spitsen moet zijn: er zijn nog vele betere spitsen.

imke

Vorstenbosch, van male beter?? Dire spelen bij topclub en scoren daar niet. E Mol staat op het middenveld.. We zullen zien, we zullen zien. Kan heel veel meer dan hard werken en dat laat ze ook wekelijks zien.

Fan

Van der raad speelt elke week indrukwekkend bij hurley, is continu dreigend, heeft snelheid en scoort makkelijk. Terecht dat ze een kans krijgt. Zelf wacht ik ook al een tijdje op een itnodiging voor boudine.

evelien

e mol mag dan wel op het middenveld nu staan, als spits is ze altijd enorm lastig te verdedigen geweest. Speelt heel dicht bij haar voeten.

Ik was Agliotti trouwens nog vergeten.

natuurlijk andere type spitsen, maar zoals van den Raad zijn er meer. Dat wil niet zeggen dat ik haar niet goed vind, maar het is denk ik haar tijd NOG niet.

Enne Vorstenbosch staate r altijd in de topwedstrijjden, weet niet of je ooit naar db gaat kijken?

van Male scoort verdacht veel in NL, bij ams wat minder.
Maar goed, al zou je van Male, E Mol en Vorstenbosch niet mee rekenen hou je nog een heel rijtje voor je.

evelien

Agliotti speelt nu ook op het middenveld, maar kan ook voorin uit de voeten, zelfde voor dirkse van den heuvel.

Toch denk ik dat Caldas een talent mee “moet” nemen die de tegenstanders nog niet kennen.

slem

Jullie schijnen allemaal te vergeten dat Paumen, van As of wie dan ook, ooit ook begonnen zijn als nieuwe onbekende talenten.

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.