Van Doren: "Ervaring in onze ploeg bracht woensdag het verschil" - Hoofdklasse Hockey Nederland
Arthur van Doren in actie in de finale van de EHL.

Van Doren: “Ervaring in onze ploeg bracht woensdag het verschil”

Hij wordt gezien als een van ‘s werelds beste hockeyers. Arthur van Doren won woensdag met ruime cijfers met Bloemendaal van Den Bosch. In de eerste helft was er weinig te zien van de superioriteit van Bloemendaal. In de tweede helft werd door onder andere het optreden van van Doren orde op zaken gesteld.

“Het was een taaie wedstrijd. Tegen Den Bosch hebben we het altijd moeilijk. De uiteindelijk ruime 1-5 overwinning was niet helemaal een realistisch beeld van de wedstrijd. We hadden het lastig. We hebben 70 minuten lang moeten werken, wat we vooraf ook al wisten. Het eerste stapje is volbracht, maar er is niemand in ons oranje-shirt die al denkt dat we er zaterdag al zijn. We zullen vol aan de bak moeten”.

De gelijkmaker van Thierry Brinkman wordt uitbundig gevierd.
De gelijkmaker van Thierry Brinkman wordt uitbundig gevierd. Foto: Roel Ubels

Voor diegene die de wedstrijd niet hebben gevolgd, het was inderdaad Den Bosch die in de eerste helft de betere papieren had. Bloemendaal had veel moeite om eruit te komen en de betere aanvallen waren aan Bossche-zijde. Desalniettemin liep in de tweede helft de score snel uit naar een 1-5.

“Ik vind dat Den Bosch eigenlijk een sterke ploeg is die vaak wordt onderschat. Zij zijn met recht een hecht team die alles voor elkaar geven. Ze speelden erg sterk en met veel energie. Wel vond ik dat we het woensdag organisatorisch goed op orde hadden. De tweede helft was duidelijk voor ons, daarom ben ik wel van mening dat het terecht is dat we hebben gewonnen. Uiteindelijk denk ik dat de ervaring die wij hebben in de ploeg wel eens het grote verschil woensdag was. We kunnen onszelf in ieder geval nog niet rijk rekenen, zaterdag zullen we er weer tegenaan moeten”

Reageer