Van Geenhuizen: ‘Ik mag na zondag hopen dat de bellen zijn gaan rinkelen’

De dames van Rotterdam stonden voor lange tijd eerste in poule A van de overgangsklasse. Door drie gelijkspellen op rij, de laatste zondag tegen de nummer tien, Leonidas, staat de ploeg van Miek van Geenhuizen nu tweede. De 164-voudig international vertelt over de strijd om play-offs, die toch nog even spannend wordt omdat Rotterdam door het gelijkspel de koppositie  één wedstrijd voor het einde van de reguliere competitie moest afstaan aan Wageningen.

Roel Ubels
Voordat ze naar Rotterdam vertrok speelde van Geenhuizen nog een seizoen bij Laren. Credit: Roel Ubels

Naast het kwijtraken van de eerste plek, ziet Rotterdam Push op nog maar één punt achter zich naderen. De Havenstedelingen hebben met nog één wedstrijd te gaan alles nog in eigen hand, maar volgens Van Geenhuizen mag haar ploeg het zichzelf aanrekenen dat ze het play-offticket niet eerder hebben veiliggesteld. “Zo net voor het eind van de competitie mag je als koploper geen punten laten liggen tegen de nummer tien van dat moment,” vertelt Van Geenhuizen. “De beleving om kampioen te worden miste en daar ben ik, en de rest van het team ook, wel even goed ziek van. We hadden het eerder kunnen beslissen. We begonnen slap en miste scherpte. We hadden er vol overheen moeten gaan, maar dat deden we niet. Misschien komt het doordat we wat uit het ritme gehaald zijn door het paasweekend. Maar dan nog hadden we deze wedstrijd op mentaliteit moeten winnen. Zo hoort dat als je kampioen wilt worden.”

Push won afgelopen weekend wel en loopt daardoor in op Rotterdam. Met nog maar één punt voorsprong, mag Rotterdam in de laatste wedstrijd tegen de nummer negen Rood-Wit geen punten meer laten liggen. “Als we zo spelen als afgelopen weekend, dan zie ik het nog best misgaan,” vertelt de 32-jarige techneut. “Toch mag ik hopen dat na zondag de bellen zijn gaan rinkelen. We moeten die wedstrijd snel achter ons laten en door naar aankomende zondag. De knop moet snel om.” Mocht Rotterdam aankomende zondag winnen, dan hangt het af van Wageningen of de ploeg van Van Geenhuizen als nummer één of twee de play-offs ingaat. De nummer één speelt een wedstrijdreeks van twee duels en mogelijk een beslissende derde tegen de nummer één uit de andere poule, Bloemendaal. De nummer twee uit de poule van Rotterdam neemt het op tegen de nog onbekende nummer twee uit poule B. De winnaar van de wedstrijdreeks tussen de kampioenen promoveert, de verliezer komt uit in een beslissende wedstrijdreeks tegen de nummer elf van de hoofdklasse, Nijmegen. De verliezer van de wedstrijdreeks tussen de nummer twee van beiden poules, speelt volgend seizoen weer overgangsklasse. De winnaar speelt een beslissende wedstrijdreeks tegen de nummer tien van de hoofdklasse, Pinoké. “We hopen natuurlijk eerste te worden, omdat dat het voordeligst is in de play-offs. Dat was ook onze doelstelling, maar dat hebben we nu helaas niet zelf meer in eigen hand. We hopen dat Almere Wageningen op een gelijkspel kan houden en dan kijken we wel hoe het er na zondag voor staat. Uiteindelijk moet het niet veel uitmaken en moet je van iedereen kunnen winnen als je volgend jaar hoofdklasse wilt spelen.”

Mocht Rotterdam het voor elkaar boksen om na de play-offs in de hoofdklasse te geraken, dan speelt de vraag op of Van Geenhuizen wederom op het hoogste niveau gaat spelen. Ze koos er niet lang geleden voor, om na een mooie 17 jaar hoofdklasse, haar maatschappelijke carriere voorlopig de voorrang geven. “Daar heb ik eigenlijk nog helemaal niet over na gedacht. We zijn erg bezig met het veiligstellen van de play-offs. Daarna wil ik eens rustig kijken hoe het er in de toekomst voor mij uit gaat zien.” Op de vraag of dit Rotterdam klaar is voor de hoofdklasse, wordt nog met twijfel gereageerd. “Het team is sterk, maar ik weet hoe groot de stap naar hoofdklasse is. Ik denk dat we absoluut wat ervaring kunnen gebruiken. We hebben nog een vrij jong team, dus dat zou deze ploeg wel goed doen,” aldus Van Geenhuizen.

Comments (12)

 1. Het rommelt in R’dam. Schandalig slecht met spanning omgaan en in het team is geen enkele samenhang (van Geenhuizen, Kloosters, etc.). In de zaal een drama, en nu weer! Rood-wit wint zondag, wagening en Push ook. Wageningen 1, Push 2.

 2. R’Dam heeft die wedstrijd zeker niet gezien. Of loopt te stoken. De Snayer noemde zijn team ‘lamlendig’ op die andere site. Was het ook. Dat was bijna hele team, op een paar na. Zonder Van Geenhuizen (enige die gevaarlijk was, corners haalde waaruit werd gescoord) en Klooster (bleef overeind, maakte strafbal 2 -2) hadden we nu 4e gestaan. Ga je daar nu naar wijzen? Als de rest verzaakt? Kom op! Volgende week herpakken, winnen en dan ben je 1e of 2e.

 3. H’berg. Zeker een Rotterdam fan? Geef toe. Ze zijn de laatste weken al aan het verzaken. Geen team en allemaal prinsesjes. Heel leuk als dit team naar de hoofdklasse zou gaan. Maar hoeveel blijft er over als Miek en consorten vertrekt? Dan gaan ze er nog kanslozer uit dan Hic.

 4. Wageningen

  Heel het seizoen hard werken om van Geenhuizen of andere ego’s de bal te geven is geen team te noemen. Daardoor geen vertrouwen in elkaar als het moet. Los zand noemen ze dat. Kan zelfs nog: Push 1.// Wageningen 2. De twee leukste, talentvolste teams van deze competitie. Teams met toekomst waar serieus is of wordt gebouwd aan de toekomst i.p.v. korte termijn zoals bij R’dam.

 5. Het spelplezier spat er inderdaad niet vanaf bij Miek en consorten.. Meerdere potjes gezien, en de ergernis van Miek en mede-diva’s over het niveau van de rest van het team is bijna net zo groot als de ergernis van de waterdragers over het vedette-gedrag van de diva’s. Geen team, valt na dit seizoen uit elkaar (HK of niet).

 6. Wat een elkaar tegensprekende amateur analisten hier. De een vindt het team bestaan uit “prinsesjes’ en de ander uit ‘waterdrager’s’. Dan is niet met spanning om kunnen gaan, ofwel ergeren aan vedetten gedrag. Iedereen ziet iets anders, tegelijk kan het niet waar zijn. Je ziet als buitenstaander wat je wil zien, denk ik maar. Je kunt ook gewoon linterviews lezen. Coach miste beleving, en speelster vond het niet scherp genoeg. Doe verder niet zo interessant langs de lijn.

 7. Ondanks dat ze toch het hele jaar meedoen in de top van de OVK, heb ik altijd vraagtekens geplaatst bij het inzetten van een paar oud gedienden. Dat is korte termijn beleid waar ik had verwacht, zoals HCR het zelf in de media bracht 2 jaar geleden, dat er aan een nieuw elftal gebouwd ging worden.

  Dat zo’n grote club met een succesvolle jeugdopleiding moet terugvallen op een aantal veteranen is opmerkelijk.

  En ja, die weten natuurlijk hoe de hazen lopen en ook wat er voor nodig is om op topniveau te presteren. Dat de jeugd dat nog moet ontdekken is op zichzelf niet vreemd, maar ik heb een vermoeden dat dit proces, oud & jong ipv oud vs jong, is onderschat door de leiding van HCR en dat dit de reden is van de huidige stand op de ranglijst.

  Want zeg nou zelf, als je in deze fase van de competitie ‘lamlendig’ bent, dan zit er iets niet goed.

 8. H’Berg

  Het zijn nogal overdreven reacties hierboven. Rotterdam heeft 1 veteraan om wat ervaring over te dragen aan de jeugd. Lijkt me heel verstandig. Ze staan hele competitie 1e of 2e, maar 1 wedstrijd verloren, meeste doelpunten voor, minste tegen. Eindfase competitie wordt spannend voor 4 teams. Winnen uit van concurrent Wageningen en spelen uit gelijk andere concurrent Terriers. En thuis weer gelijk tegen concurrent Push. Knap voor zo’n jong team in opbouw, toch?. Vervolgens verslikken ze zich in laagvlieger Leonidas. Dom, lamlendig, belletje moet gaan rinkelen: zeg het maar. Spannend blijft het. Zondag weten we meer.

 9. Veel gezeik in ‘ team. Er zijn meerdere veteranen, die niet kunnen omgaan met de jongere diva’s. Iedereen gaat voor eigen glorie.

  De begeleiding faalt. Het team is totaal geen eenheid. Veel te veel onrust. Totale mismanagement van club.

  Sneu voor Richard. Brandjes blussen, die uiteindelijk niet te blussen lijken. Wordt een drama, is een drama.
  Speelsters lekken te veel. Alles ligt op straat. Succes Rood-Wit met het laatste zetje om het wanbeleid t.o.v. de dames van hockeyclub Rotterdam te tonen.

 10. @H’Berg,

  1. Rotterdam dames 1 is geen jong team in opbouw meer.

  2. Als je de reacties hierboven overdreven vindt, hoe kijk je dan naar de wekelijkse reacties van de coach, die zelden iets positiefs te melden heeft?

 11. Zou het wellicht ook iets met de capaciteiten van de coach te maken hebben? Lukt hem blijkbaar niet om er een team van te maken..

 12. Diederic

  Is de coach niet gewoon een onderdeel van het probleem? Creeert of gedoogt een kennelijk niet functionele hierarchie. Doe eens navraag bij vorige clubs, waar hij heeft gewerkt.

Reageer