Van Maasakker: “Het mocht helaas niet zo zijn”

Ondanks een 2-1 overwinning zagen de dames van SCHC vandaag hun droom in duigen vallen. Doordat Den Bosch over twee wedstrijden één doelpunt meer wist te maken pakte de ploeg uit het Zuiden voor de vijftiende keer het landskampioenschap. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Van Maasakker kijkt toe wanneer Welten en Goderie een doelpunt vieren. Credit: Roel Ubels

Verdedigster Caia van Maasakker en haar teamgenoten wisten wat ze vanmiddag te doen stond. “Je weet bij het startsignaal dat je zeventig minuten hebt om minimaal twee keer te scoren,” vertelt de nuchtere international. “Ik had er gewoon vertrouwen in dat we dat zeker konden gaan doen. We wisten allemaal dat er nog niks gespeeld was en zo gingen we ook echt de wedstrijd in.”

Bij rust stond echter, ondanks beste kansen voor beide teams, nog steeds de brilstand op het scorebord en moest er haast gemaakt worden. “In de rust dachten we als we nou heel snel een goal maken dan komen we er wel. Dat deden we vervolgens ook maar helaas kregen we toen ook weer een doelpunt tegen.” SCHC was door de rake sleep van Maartje Paumen weer terug bij af maar volgens van Maasakker was haar team nog lang niet van plan zich gewonnen te geven. “Ik dacht, ok, we hebben nog tien minuten, we gaan er gewoon vol voor.”

Vijf minuten voor tijd maakt Claire Verhage de 2-1 en dus was het alles of niets voor de thuisploeg. “We zijn 1-op-1 gaan spelen, er helemaal voor gegaan. Het zijn toch de play-offs,  dat zijn altijd gekke wedstrijden dus je weet nooit.” Helaas voor van Maasakker lukte het haar ploeg niet om er nog een verlenging uit te slepen. “We hebben goed gespeeld en de wedstrijd gewonnen maar Den Bosch is landskampioen. Of dat terecht is? Ja, ze hebben gewonnen dus het zal dan wel terecht zijn. Ik vind dat wij goed hebben gehockeyd, had het onszelf natuurlijk wat meer gegund maar helaas mocht het niet zo zijn.”

 

Reageer