Van Male sluit na 116 interlands indrukwekkende Oranje-loopbaan af

Kitty-van-Male-Nederland-2018

De interlandloopbaan van Kitty van Male zit er op. Na 116 interlands heeft de 30-jarige speelster van Amsterdam besloten zich meer te gaan richten op haar maatschappelijke carrière. In het shirt van Oranje kwam van Male tot 39 doelpunten.

Een nieuw leven

“Ik heb een fantastische tijd in Oranje gehad. Nu is het tijd voor een nieuw leven”, zei Van Male tegen Hockey.nl. Ze besloot in juni al om te stoppen, tijdens een stage bij Antes, een psychiatrische instelling voor verslaafden en mensen met een persoonlijkheidsstoornis. “Tijdens mijn stage werd me gevraagd mijn eigen handelen te reflecteren. Ik heb gesprekken gevoerd met mijn supervisor, een soort mental coach. Daarin kwam ik tot de conclusie dat ik me steeds meer op mijn maatschappelijke carrière wil gaan richten”, vertelt Van Male.

Glanscarrière

Kitty van Male won goud op de Olympische Spelen in Londen (2012) en zilver in Rio (2016). Ook werd ze wereld- en Europees kampioen. Tijdens het afgelopen WK in Londen (2018) behaalde ze nog de topscorerstitel met 8 doelpunten.

Kitty-van-Male

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.