Vanwege de liefde vertrekt Eva de Goede naar Zuid-Afrika - Hoofdklasse Hockey Nederland

Vanwege de liefde vertrekt Eva de Goede naar Zuid-Afrika

De dames van Amsterdam zullen het dit seizoen moeten stellen zonder Eva de Goede. De middenveldster vertrekt vrijdag voor een jaar naar Zuid-Afrika. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

“Maar het is mijn bedoeling om volgende zomer weer bij Oranje aan te sluiten en dat EK te halen. Die garantie heb ik natuurlijk niet, ik neem een risico. Maar het is weloverwogen”, zegt De Goede in de krant.

Liefde

De liefde is de reden waarom De Goede ervoor kiest om naar Zuid-Afrika te gaan. Haar vriend, hockeyer Tim Drummond, woont in Durban.

“We zijn sinds januari samen en hij heeft veel in mij geïnvesteerd, is drie maanden in Nederland geweest. Nu is het tijd om in hem, en in ons, te investeren. Ik ben heel erg verliefd en heb zin om samen te zijn”, vertelt De Goede die zegt dat stoppen met hockey nooit een optie is geweest.

Comments (8)

  1. Prachtige speelster met een mooie carrière. Lijkt me voor Adam niet fijn om hier nu pas mee geconfronteerd te worden en als je na een jaar rust en strand weer opgenomen zou worden in Oranje dan lijkt me dat geen goed idee. Niet echt netjes naar speelsters die een seizoen lang alles zullen geven.

  2. Jan de Hond

    Strik eromheen en lekker laten gaan.

  3. Lijkt me dat Amsterdam dit al voor de zomer wist toch. Oogt al een paar jaar niet fris, hopelijk rust die goed uit en dan is het natuurlijk een topspeelsters.

  4. Natuurlijk was dit al bekend! Amsterdam gaat De Goede wel missen. Tijdens haar blessure vond ik nou niemand echt het gat opvullen. Maar wat minke zegt: lijkt me goed voor haar lichaam. Hopelijk zien we de potentie die Eva in zich heeft op het EK of WK weer terug. Ze kan zoveel meer en beter.

  5. @Rob, Niet netjes naar speelsters die een seizoen lang alles zullen geven? Ze is wel of niet goed genoeg end dat zullen we tegen die tijd wel zien.

  6. Is inderdaad de laatste jaren niet top meer. Was bij de OS in Londen geweldig. Hopelijk gaat ze dat niveau weer halen. Dom hockey van Annan en Matthijssen hebben haar ook niet echt geholpen. Ben benieuwd hoe Amsterdam dit op gaat vangen. Blijft weinig spelintelligentie over zo. Super counter en topspitsen maar hoe komt dit bal daar.

  7. @Karel: Eens! Niet in topvorm, maar ook als sweeper gebruikt (onbegrijpelijk in mijn ogen). Vind Lambers ook niet echt een versterking, maar goed misschien zit ik daar wel mis.

  8. @Lynn, maar er zijn ook nauwelijks goede sweepers in NL die ook nog het spel kunnen lezen. Het dameshockey wordt dommer.

Reageer