Verschoor: ‘Verloren halve finale achter ons gelaten om er op de EHCCC te staan’

De dames van Amsterdam verloren dit seizoen de halve finale in de play-offs van landskampioen Den Bosch. International Maria Verschoor blikt terug op de halve finale en vertelt over de voorbereidingen op de EuroHockey Club Champions Cup (EHCCC).

Amsterdam Den Bosch RU Verschoor
Credit: Roel Ubels

Ondanks dat de dames van Amsterdam de eerste play-off wedstrijd met 2-1 wisten te winnen, lukte het ze een dag later in Den Bosch niet om een finaleplek te pakken. De uiteindelijke landskampioen was thuis met 3-0 te sterk. “De eerste wedstrijd waren we feller en de tweede wedstrijd liepen we een beetje achter de feiten aan,” blikt Verschoor terug. “De echte vechtersmentaliteit was er niet, terwijl ik vond dat we die zaterdag wel hadden. Den Bosch was overal net eerder bij, waren scherper dan wij. Ze hebben het goed gespeeld en wij lieten dat gebeuren.” Volgens Verschoor was het gevoel bij de Amsterdammers na de halve finale dan ook niet om over naar huis te schrijven. “Er heerste teleurstelling, heel raar dat je heel de competitie hier hard voor werkt en dat het dan in twee dagen over kan zijn. Dat is heel moeilijk.”

Helaas kon de titel dit jaar niet worden verdedigd, maar de tijd om daar lang over te treuren is er niet. Deze week staat het team alweer voor een volgende taak, te kennen de EHCCC. “We hebben de dinsdag na de halve finale rust gekregen en dus niet getraind. We zijn toen nog wel bij elkaar gekomen en hebben samen gegeten. Donderdag en vrijdag hebben we vervolgens weer gewoon getraind en nu focussen we ons vol op de EHCCC,” legt Verschoor uit. “We hebben gesproken over de verloren play-off wedstrijd en dat afgesloten. Komende week trainen we gewoon, zoals altijd, en dan staan we er weer op de EHCCC.” Ondanks dat het WK steeds dichterbij komt, traint Verschoor nog even niet mee met Oranje. “We trainen nog niet met Nederlands Elftal, omdat we nu nog met de EHCCC bezig zijn. Er wordt wel met een kleinere groep getraind, met de mensen die geen EHCCC of play-offs spelen.”

Het volledige schema van de EHCCC in Den Bosch vindt u hier

Reageer