Video: Bondscoach Caldas: "Wieke mag zo reageren" - Hoofdklasse Hockey Nederland

Comments (11)

 1. Super reactie

 2. Hij legt het helder en begripvol uit, knap!
  In het proces lijken geen hiaten te zitten, tenminste niet zoals hij het vertelt.

  Jammer dat Wieke er niet bij zal zijn, ik denk dat ze wel degelijk meerwaarde zou hebben.

 3. Komt vriendelijk over. Slim ook om over twee waarheden te praten en eigen percepties. Wat ik alleen niet begrijp is dat als het zo duidelijk was waar Wieke tekort kwam ,waarom hij er zelf niets aan gedaan heeft om haar binnen te trainingsgroep te coachen op haar verbeterpunten. En hoe makkelijk is het niet om na oefenwedstrijden het genoemde zwakke punt van niet balbezit te evalueren.Nee, ik denk niet dat Max geloofwaardig is. Maar hij draait zich er prima uit en legt de hete aardappel gewoon bij Dijkstra.Wel aardig dat hij nu eens een keer zegt dat hij haar een leuk mens vindt.
  Vond het knip en plakwerk van de NOS, in Nieuwsuur,niet helemaal recht doen aan beide sprekers. Het integrale interview met Dijkstra (zie site van NOS)is absoluut een aanrader. Geen overspannen gefrustreerde speelster en ze heeft een punt als ze vindt dat je als “afvaller” recht hebt op mentale nazorg/begeleiding vanuit de bond waarvoor je je jaren hebt ingezet.

 4. Zag helaas pas leter dat het interview met Dijkstra ook op dit forum is geplaatst. Dat is makkelijk.Hoef je niet weer van alles op te zoeken! Dit is nu weer prima van HKH!

 5. hij kon haar zelf niet binnen de trainingsgroep coachen, op papendal wordt er maar 1x een hockeytraining afgewerkt. en dit zijn technische trainingen. dus logisch dat hij er voor heeft gekozen om haar bij haar Laren te laten werken aan de verbeterpunten.

 6. jammer dat Wieke niet meer bij zit, Wat nu in oranje zit is niet veel beter dan Wieke.We gaan namen noemen:(. was zeker een meerwaarde geweest voor oranje.

 7. Fan van MAX

  @mama Mia , Max Caldas komt niet alleen vriendelijk over maar is een vriendelijke vent, die het sociale aspect voor zijn ploeg altijd hoog in het vaandel heeft. Deze situatie is heel vervelend voor beide partijen maar een bondscoach kan niet alles regelen bij de bond. Zelfs een bondscoach loopt zich weleens te pletter tegen de muur van de KNHB.
  Max, sterkte!!

 8. Ben een beetje klaar met deze soap. Tijd om eens een mooi teampje in actie te zien op weg naar goud.

 9. Duidelijke uitleg, vind het alleen een beetje overkomen alsof hij geen fouten heeft gemaakt in dezen. Mijn inziens moet je gewoon ‘to the point’ zijn zoals dat zo mooi heet. Denk dat Caldas een sociale vent is, alleen moeite heeft om ècht direct te zijn naar speelsters. (Kan er ook volledig naast zitten hoor)

 10. @fan van Max. Interessante informatie. Kun je tav de die muur wat specifieker zijn ?
  Vrees van niet ! Daarom moet iedereen op zo’n forum maar anoniem dingen posten .
  Max komt ook sympathiek over en laat nooit na om publiek te zeggen dat hij een gevoelsmens is. Je ziet aan zijn lichaamstaal dat hij het moeilijk vindt. Ofwel omdat hij super geirriteerd is danwel omdat hij beseft dat hij misschien niet helemaal eerlijk is (geweest). Het is maar een idee ,hoor,want ik kan niet echt zien wat hij voelt.Hij kent Dijkstra al heel lang en had misschien wel een betere manier moeten vinden om haar slecht nieuws te vertellen. Daarvoor ligt absoluut de verantwoording bij degene de de leiding heeft.Niet erg om een fout toe te geven,toch.

 11. lijkt wel of die philip verliefd is. Hij vraagt 8 keer aan max of hem niets te verwijten is!! hahaha lekker objectief Phlipie!!

Reageer