Video Marlies Verbruggen: ‘Ik denk wel dat het terecht is’

(c) Roel Ubels

De dames van Den Bosch zetten donderdag de eerste stap naar de 19de landstitel. In de eerste wedstrijd van de finale van de play-offs werd Amsterdam met 3-2 verslagen. Het winnende doelpunt viel in de laatste minuut en kwam van de stick van Marlies Verbruggen, die aan het einde van het seizoen stopt met tophockey.

“Ik denk wel dat het terecht is als je die laatste minuten ziet”, zegt Verbruggen in gesprek met NOS Studio Sport. “Het duurde even. Maar je ziet, we blijven gaan. We hebben vertrouwen en dan zie je dat ie valt. Heerlijk.”

Scoreverloop

Amsterdam kwam tot twee keer toe op voorsprong via doelpunten van Eva de Goede en Kelly Jonker, maar Den Bosch scoorde tegen via Lidewij Welten en Fréderique Matla. Het duel leek op shoot-outs uit te draaien. Een strafcorner van Den Bosch vlak voor tijd caramboleerde voor de stick van Verbruggen, die meteen uithaalde.

“Ik weet niet hoe het allemaal ging”, haalt Verbruggen het moment terug. “Ik zag hem en dacht: die moet de goal in. Met alles wat ik in mij had probeerde ik de bal in het net te krijgen. En hij zat.”

Bekijk het complete interview van NOS Studio Sport met Marlies Verbruggen

Meer Den Bosch-Amsterdam:
Lees de round-up van het duel tussen Den Bosch en Amsterdam
Bekijk de samenvatting van het duel tussen Den Bosch en Amsterdam
Bekijk de foto’s van het duel tussen Den Bosch en Amsterdam

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

hans

terecht? wat een wanvertoning deze wedstrijd, van beide kanten overigens, maar den Bosch speelt alleen maar afbraak hockey…maar goed het loont, de bal blind de cirkel in pompen en verdedigend alleen maar afbreken. alleen eva de goede die er hockeyend bovenuit stijgt als je het mij vraagt…ook Welten doet niks anders dan kont erin draaien en beetje harken….vreselijk.

@hans

Volgens mij heb jij een hele andere wedstrijd gezien. ik zag op tv alleen een de Goede die tegen de scheidsrechter continue liep te praten ipv hockeyen. Verder 2 vechtende teams gezien en geen afbraakhockey. Gewoon een playoff wedstrijd die niet nooit uitblinken met mooi hockey.

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.