Vincent Grobben over promotie Hurley: “We hadden het wel verwacht”

vincentgrobben

Afgelopen zondag konden de heren van Hurley feestvieren. De ploeg van Peter Jonker werd namelijk kampioen in de promotiepoule van overgangsklasse en zijn daarmee zeker van een plek in de hoofdklasse volgend seizoen.

Vorig hockeyjaar degradeerde Hurley nog uit de hoofdklasse en moest een stap terug doen.  Na een jaar hard werken en heel veel wedstrijden gewonnen te hebben zijn de Hurleyanen weer terug op het hoogste niveau.

Het seizoen begon voor Hurley in poule A van de overgangsklasse. Met vijf andere teams streden zij om een plek in de kampioenspoule. De Amsterdammers lieten iedereen ver achter zich en de ploeg won overtuigend. Met 30 punten, 47 goals voor en 15 tegen plaatsten de heren van Peter Jonker zich eenvoudig voor deze poule, dat je een stapje dichterbij de hoofdklasse brengt.

Eenmaal in de kampioenspoule werd het een stukje moeilijker maar nog steeds werden er negen wedstrijden overtuigend gewonnen en concurrenten opzij gezet. In de kampioenspoule werd Hurley één wedstrijd voor het laatste competitieweekend kampioen door Push met een ruime 9-3 overwinning te verslaan.

Het doel was meteen in de kampioenspoule te komen om vervolgens voor het kampioenschap gaan vertelt vaste kracht Vincent Grobben. “We wisten dat we een sterk team hadden en een goede kans zouden maken,” aldus Grobben.

Grobben verwacht weinig aanpassingen aan zijn team voor volgend jaar. De technische staf blijft hetzelfde en naar alle waarschijnlijkheid zullen er geen spelers vertrekken. De trainingsintensiteit zal wel verhoogd worden van drie naar vier keer per week. “Met het huidige team hebben we het goed gedaan, maar nu gaan we het niet redden in de hoofdklasse. Met een paar gerichte versterkingen kunnen we het redden,” geeft de middenvelder toe.

Wie de runner-up van de kampioenspoule wordt is nog onzeker. Grobben hoopt het Amstelveense HIC, omdat daar een aantal vrienden en zijn huisgenoot spelen. Hij gunt de ploeg de strijd om de hoofdklasse. “Tegen de heren van Stichtsche zal het lastig worden, maar niet onmogelijk.” In de voorspelling van ‘De Grobbelaar’ eindigt Tilburg als derde en zal het dus moeten opnemen tegen Schaerweijde.  “Zij hebben twee jaar ervaring in de hoofdklasse en een goed team,” legt Grobben uit.

De Hurleyaan in hart en nieren vindt niet dat het klassenverschil tussen hoofdklasse en de overgangsklasse te groot is. “De clubs die promoveren kunnen in een jaar veel leren en meedraaien in de hoofdklasse. Je merkt dat een team zoals Voordaan duidelijk te sterk was voor de overgangsklasse vorig seizoen en het SCHC heel lastig heeft gemaakt.”

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Sebassie

Een speler naar mijn hart! Ben blij dat hij volgend jaar weer te zien is in de Hoofdklasse.

Een klasse die bij hem past!

Bruce

Wat een genot om deze jongen weer in de hoofdklasse te zien schitteren!

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.