Degradatiekraker SCHC – Tilburg (m) Eindstand: 2-2

 

Hoofdklassehockey geeft een live verslag van de wedstrijd SCHC – Tilburg. Beide ploegen hebben de punten hard nodig in strijd tegen degradatie. Volg de wedstrijd om 14.45 uur.

0′ De namen worden opgenoemd. De wedstrijd gaat bijna van start

4′ Tilburg probeert druk te zetten op de tegenstander. Twee keer wordt de cirkel van SCHC gevonden

7′ Corner 1 is een feit. Tilburg maakt zich klaar. De sleep wordt niet omgezet in een doelpunt

12′ Tilburg heeft het meeste balbezit. SCHC komt niet over de eigen middenlijn heen.

17′ Het spelbeeld draait. SCHC neemt steeds meer het initiatief. Tot kansen komen ze nog niet.

18′ Het eerste kwart zit er op. Beide ploegen tasten elkaar af. Kleine kansjes zijn er tot nu toe voor Tilburg.

24′ In de 26ste minuut is het Tilburg die mag aanleggen voor de tweede strafcorner. De keeper van SCHC probeert steeds de taktiek af te luisteren van Tilburg door dicht op de kop van de cirkel te gaan staan. Tilburg doet de taktiek bespreking nu op de 23 meterlijn. De bal wordt gesleept en op de voet gestopt. Het lijkt een strafbal te zijn! De scheidsrechter besluit dat de bal naast de goal is geschoten. Strafcorner drie is een feit.

25′ Ook deze corner wordt er mooi uitgelopen. De stand blijft 0-0.

29′ Een grote kans, wederom voor TIlburg. Een bal wordt laag in de cirkel geslagen. De tip-in die hierop volgt, gaat net naast het goal.

35′ Een rommelige tweede kwart van de wedstrijd zorgt ervoor dat beide ploegen met een 0-0 de rust ingaan. Veel balverlies op het middenveld zorgt ervoor dat het spel op en neer golft tussen de beide 23 meter lijnen.

36′ De wedstrijd begint aan het derde kwart

41′ SCHC komt goed uit de startblokken. Een cirkelpenetratie aan de linkerkant wordt binnen geprikt door Caspar Dobbelaar

44′ Tilburg zet meteen volle druk op de verdediging van SCHC. Een resultaat moet er gehaald worden, anders eindigt het team nog verder achterop in de ranglijst.

47′ Tilburg krijgt drie corners. De eerste twee corners worden eruit gelopen. Het rendement van de strafcorners van Tilburg is 0 uit 6.

48′ Tilburg maakt gelijk. De zesde strafcorner wordt met een variant naar links verplaatst. De bal wordt door Jip Krens hard in de touwen gesleept. 

49′ Een gele kaart voor SCHC. Een wilde sliding gaat langs de bal. De speler wordt meegenomen. Door praten van een collagae speler, wordt er ook nog een groene kaart aan SCHC uitgedeeld. De thuisploeg speelt met 9 man.

52′ Het derde kwart eindigt in een 1-1 stand. Wat gaat het vierde kwart ons brengen….

53′ Wederom is het Tilburg die meteen druk zet. SCHC speelt nog steeds met 10 man.

57′ Het is nu SCHC die met meer druk speelt. Het team is weer compleet en speelt met 11 man. Met een gelijkspel hebben beide teams eigenlijk niets.

61′ Tilburg krijgt haar zevende strafcorner. Een domme overtreding van SCHC zorgt ervoor dat de gasten de kans krijgen om op voorsprong te komen. Een sleepcorner van Tilburg gaat in de netten. Gareth Furlong is de doelpuntenmaker. 

63′ Wederom een gigantische kans voor Tilburg. Op snelheid wordt de verdediging van SCHC compleet zoek gespeeld. Uiteindelijk wordt de bal op de lijn tegen gehouden

68′ Een gele kaart voor Tilburg. Waar SCHC een gele kaart kreeg in de 57ste minuut door een domme sliding, is het nu de beurt aan Tilburg. De gasten zullen het de rest van de wedstrijd moeten doen met 10 man. Een strafcorner volgt voor SCHC. Is hier de gelijkmaker?

69′ Een sleepcorner van Thomas Vis gaat in de touwen. Het staat 2-2

70′ De wedstrijd eindigt in 2-2.

Reageer