Voor Lammers klinkt de Brabançonne

Zelf wilden ze er geen enorm punt van maken, maar de ontmoeting tussen Nederland – België op de Champions Throphy was bijzonder. Marc Lammers die graag de taak had vervuld van Paul van Ass, maar aan de slag is gegaan bij de Zuiderburen.

De laatste keer dat Marc Lammers het Wilhelmus zong was in Peking nadat hij met de Nederlandse hockeyvrouwen olympisch goud had gewonnen. Voor hem en zijn team werd nu de Brabançonne gespeeld.
“Nee, ik had niet de neiging om met het Nederlandse volkslied mee te zingen, “ zie Lammers tegen het AD. “Ik weet wel voor wie ik moet zijn, hoor.”

Het blijft voor veel volgers wennen om iemand die zo veel voor het Nederlandse hockey heeft betekend in een blauw trainingsjack te zien met het woord ‘Belgium’ op de rug. Zelf vond Lammers het niet zo bijzonder om tegen zijn vaderland te spelen. Tegen het AD zegt hij: “Ik vond er niets spannends aan. Het is een tegenstander die we heel goed kennen, niet meer dan dat. In een ver verleden heb ik als bondscoach van de Spaanse vrouwen ook vaak tegenover Oranje gestaan.”

Toch was de wedstrijd tegen Nederland de ontmoeting met het land waarvan hij graag bondscoach van was geweest. Toen Michel van den Heuvel in 2010 opzij werd gezet, was Lammers lang in de race als zijn opvolger. Opvallend genoeg koos de KNHB voor, toen nog groentje, Paul van Ass.
En als Van Ass afgelopen zomer tijdens de Olympische Spelen niet zo goed had gepresteerd, had de bond alsnog bij Lammers aangeklopt. Maar Van Ass zit nu stevig in het zadel, reden voor Lammers om vorige maand bij de Zuiderburen aan de slag te gaan.

Lammers heeft grootse plannen met de Red Lions. Hij wil medailles winnen. Dat wil hij doen op de Olympische Spelen van 2016. België bestormt de wereldtop met zijn jeugd- en seniorenteams, werd vijfde op de Olympische spelen en doet dit jaar voor het eerst mee aan de Champions Throphy. Op de ‘Throphy’ in Melbourne komen de Belgen nog niet zo goed uit de verf. De mannen verloren van Australië (4-2), van Pakistan (2-0) en ook van de Oranjeheren.

“Van de Belgische competitie zonder voorbereiding naar een toernooi waar de top-8 van de wereld speelt, blijkt een te grote stap, “ zo heeft Lammers de verklaring al gevonden. “Vanuit het niets drie topwedstrijden spelen, is te veel voor de meeste jongens. Ze hockeyen constant in het rood en maken daardoor fouten.”

Bron: AD

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.