Voorspellingen Hoofdklasse dames zondag 2 oktober

Rotterdam-MOP: 2-2

Rotterdam verloor vorige week ongelukkig bij Kampong, maar hockeyt absoluut niet slecht. Het predicaat  ‘degradatiekandidaat’ lijkt tot nu toe niet op zijn plaats. Datzelfde geldt al helemaal voor MOP. De Brabanders wonnen hun eerste drie wedstrijden en staan samen met Laren aan kop. Een week voorafgaande aan de competitie klopte MOP de Rotterdamsen nog met 8-0 in een oefenwedstrijd. Zover zal het dit keer niet komen.

Den Bosch-Oranje Zwart: 4-1

Afgelopen weekend won Den Bosch heel eenvoudig bij Hurley en de kampioensformatie lijkt alle schaapjes keurig op het droge te hebben. Frappant is wel dat de topscorer van vorig jaar, Maartje Paumen, dit seizoen nog geen doelpunt achter haar naam heeft staan. Oranje Zwart verloor de laatste twee wedstrijden en is terug te vinden op een achtste plaats. Ietwat teleurstellend voor een ploeg die graag de aansluiting bij de play-off-kandidaten heeft. De derby met Den Bosch gaat ruim verloren.

HDM-Amsterdam: 2-2

HDM is alles behalve voortvarend uit de startblokken geschoten. De ploeg van voormalig bondscoach Herman Kruis  haalde alleen tegen Kampong een punt en verloor vervolgens van promovendus MOP en Laren. Amsterdam ging in de eerste wedstrijd van het seizoen hard onderuit tegen Den Bosch, maar boekte vervolgens twee ruime overwinningen. In Den Haag komt er echter een kink in de kabel. De hoofdstedelingen laten twee punten liggen.

Klein-Zwitserland-Hurley: 0-2

Op voorhand een degradatiekraker van de bovenste plank. Zowel Klein Zwitserland als Hurley verloren de eerste drie duels van het seizoen. Beide ploegen zijn dus naarstig op zoek naar de eerste punten. Hurley vindt deze en zet de Steenbokken op grotere achterstand.

Pinoké-Laren: 0-1

Pinoké beleeft een zeer matige competitiestart. De Steekneuzen verloren van Oranje Zwart en MOP en speelden gelijk tegen Kampong, allen tegenstanders waar het op voorhand niet kansloos tegen was. Dat geldt niet voor de opponent van aanstaande zondag. Niemand minder dan koploper Laren komt op visite. De Gooise formatie heeft de volle buit uit drie wedstrijden en scoort er bovendien lustig op los. Spits Kim Lammers is met zes doelpunten momenteel de topscorer van de Hoofdklasse. Veel doelpunten maakt het zondag niet, maar er mogen wederom drie punten worden bijgeschreven.

SCHC-Kampong: 4-0

SCHC is het seizoen met zeven punten uit drie wedstrijden weer prima begonnen. Vorige week won het eenvoudig bij Oranje Zwart door drie vroege doelpunten. Kampong doet het met vijf punten ook lang niet slecht. Zondag wacht echter pas de eerste wedstrijd tegen een ploeg uit de top vier. Meteen blijkt dat de Utrechtsen behoorlijk kwetsbaar zijn.

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Le Roi

Rotterdam-MOP: 1-4, MOP is gewoon echt goed en Rotterdam brengt elke week weinig te brengen. Houd een ploeg die op rolletjes loopt maar eens tegen.

DenBosch-OZ: 5-0, rode lantaarndrager wordt bordeauxrode lantaarnpaal

HDM-Amsterdam: 1-4, Amsterdam wint dik alleen al vanwege de internationals.

KZ-Hurley: 1-1, nog zo een staartje in de competitie?

Pinoke-Laren: 1-5, halfbakke ploeg tegen een geoliede machine.

SCHC-Kampong: 4-3, eerste wedstrijd waarbij een PO-kandidaat de best of the rest onderschat, bij rust 1-2. Garcia trekt de drie punten zelf naar binnen.

jan

Rotterdam-MOP: 0-6, Laat zien verder te zijn dan jeugdig R’dam. Vooral tactisch is MOP verder. R’dam speelt vrij en fris maar vaak zonder plan.

DenBosch-OZ: 4-1, Zonder echte inspanning wint DB. OZ kan met krappe selectie weinig tegenstand bieden.

HDM-Amsterdam: 1-8, Mooi weer en dus ideaal voor de ‘mooi weer’ hockersters van amsterdam. HDMkomt voor terkort, met name fysiek kunnen ze vanwege het warme weer niet meekomen.

KZ-Hurley: 0-4, Hurley heeft eindelijk een tegenstander waarvan ze kunnen (en moeten) winnen. En dat doen ze ook. Gretig. KZ heeft geen kans.

Pinoke-Laren: 2-2, Laren een offday, stug pinoke profiteert.

SCHC-Kampong: 5-2 Licht Kampong is niet goed genoeg om het SCHC met Garcia lastig te maken. De wedstrijd is 25 min. spannend en gespeeld bij rust.

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.