Voorspellingen hoofdklasse mannen zondag 15 april

HGC-Den Bosch

Net als vijf andere clubs, staat regerend Europees kampioen HGC nog altijd in de gevarenzone. De ploeg van coach Alejandro Verga heeft wel een lichte voorsprong op de concurrentie, maar kan dus absoluut niet achterover leunen. Den Bosch is als enige ploeg nog ongeslagen na de winterstop. Ook de inhaalwedstrijd vlak voor Pasen tegen Oranje Zwart leverde een punt op en dat betekent dat de Brabanders voor het eerst sinds lange tijd van de laatste plaats af zijn. De vraag is of dat nog steeds het geval is na een nederlaag op de Roggewoning.

Voorspelling: 4-2

SCHC-Kampong

SCHC pakte na de winterstop slechts één puntje en moet nu echt op gaan passen. De formatie van scheidend coach Adel Fuentes staat achtste met een minieme voorsprong op de achtervolgers. Kampong won twee weken geleden van HGC en herstelde zich daardoor van de zeperd tegen Den Bosch, een week eerder. De Utrechters staan vierde en hebben dus nog volop kans op een plek in de play-offs. In Bilthoven zet het weer een stap in de goede richting.

Voorspelling: 1-5

Bloemendaal-Rotterdam

Bloemendaal is na het paasweekend nog in de race voor maar één prijs. In de EHL verloren de Mussen van Amsterdam en dus rest alleen nog de competitie. Ook daarin staan de Oranjehemden er niet al te florissant voor. Rotterdam plaatste zich wel voor de halve finales van het Europese bekertoernooi en in de competitie staat het bovenaan. Deze week werd bekend dat de drie Nieuw-Zeelanders dit seizoen niet meer in actie komen. Niet alleen maar goed nieuws dus uit de Havenstad. Deze topper is, na een spannend duel, een prooi voor Bloemendaal.

Voorspelling: 3-2

Hurley-Schaerweijde

Een absolute degradatiekraker in het Amsterdam Bos. Hurley ontvangt in eigen huis Schaerweijde en dat is voor beide ploegen een duel van eminent belang. Door de opmars van Den Bosch staat Hurley nu laatste en daar wil het uiteraard zo snel mogelijk vanaf komen. Schaerweijde valt na de winterstop vooral op door wedstrijden te verliezen met grote cijfers. Een groot contrast met de eerste seizoenshelft. De ploeg van coach Bart Looije zegeviert en lijkt directe degradatie te hebben afgewend.

Voorspelling: 1-2

Pinoké-Laren

Vlak voor Pasen verloor Pinoké de topper bij Rotterdam en daardoor liepen de Steekneuzen plek één mis. De formatie van coach Gilles Bonnet hoeft zich echter geen zorgen te maken want de play-offs zijn nog volop in het vizier. Laren won na de winterstop nog geen wedstrijd en is terug te vinden op de gevaarlijke tiende plek. Op bezoek bij Pinoké gaat de ploeg van Roelant Oltmans wederom de bietenbrug op.

Voorspelling: 3-1

Amsterdam-Oranje Zwart

Net als Rotterdam, plaatste ook landskampioen Amsterdam zich voor de halve finales van de EHL. Dat deden de hoofdstedelingen door te winnen van Dinamo Kazan en aartsrivaal Bloemendaal. Oranje Zwart beleefde een rustig paasweekeinde en zal, als enige club, ook geen spannend competitieslot tegemoet kunnen zien. De Eindhovenaren staan geïsoleerd op de zesde plek en zullen daar ook tot en met de laatste speelronde blijven staan.

Voorspelling: 3-2

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Julius

Beste hockey vrienden,

Mijn voorspelling voor Den Bosch de komende weken:

punten
HGC 22 20
SCHC 2219
Schaerweijde 22 19
Laren 22 19
Den Bosch 22 24
Hurley 22 16

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.