Voorspellingen hoofdklasse vrouwen zondag 15 april


MOP-Laren
MOP ging twee weken geleden ongelukkig ten onder in de derby tegen Den Bosch. De ploeg uit Vught mistte vlak voor tijd een strafbal en zodoende bleef een verrassing uit. In tegenstelling tot MOP had Laren geen weekendje vrij. De koploper trad aan in de Europa Cup en deed dat naar behoren. De halve finales werden bereikt na drie ruime zeges en dus blijft de ploeg van coach Richard de Snaijer meedoen op twee fronten. In Brabant wint het wederom overtuigend.
Voorspelling: 1-4
Kampong-Amsterdam
Kampong zit in de hoek waar de klappen vallen. Voor Pasen verloren de Utrechtsen kansloos bij koploper Laren (6-0), waardoor de ploeg nu terug te vinden is op plek tien. Amsterdam liet tegen Oranje Zwart voor het eerst sinds de winterstop punten liggen, maar is alleen maar bezig met het seizoenstoetje. Dat is goed te zien aan de Laan van Maarschalkerweerd.
Voorspelling: 2-1
Oranje Zwart-Hurley
Oranje Zwart speelde weliswaar verdienstelijk gelijk bij Amsterdam, maar kon door dat resultaat definitief een streep zetten door de play-offs. Het behouden van plek vijf is nu het doel van de formatie uit Eindhoven. Hurley moet nog flink aan de bak om uit de gevarenzone te blijven. Scoren is al het hele seizoen het manco van de Amsterdamsen en dat is toch niet onbelangrijk als je wedstrijden wilt winnen. In Brabant lukt dat voor de verandering wel.
Voorspelling: 1-2
SCHC-Klein Zwitserland
Door de overwinning op Hurley van twee weken geleden is ook SCHC verzekerd van een plek in de play-offs. Werken naar de absolute topvorm is nu het doel van de laatste drie wedstrijden. Klein Zwitserland wist voorlopig het vege lijf te redden in de wedstrijd tegen Rotterdam (2-1). En dan met de nadruk op voorlopig want bij een nederlaag bij Stichtse is een mogelijke degradatie alsnog een feit.
Voorspelling: 4-0
Rotterdam-HDM
Voor Rotterdam zijn de weken van de waarheid aangebroken. De ploeg van coach Hans Streeder moet hoe dan ook winnen van HDM om de aansluiting terug te vinden. HDM doet het de laatste weken uitstekend en is opgeklommen naar de veilige negende plek. Wint het bij Rotterdam, dan is de kans levensgroot dat de Haagsen ook komend seizoen in de Rabo Hoofdklasse te bewonderen zijn. Dat lukt niet, maar het houdt Rotterdam wel op afstand.
Voorspelling: 2-2


Den Bosch-Pinoké
Den Bosch kende een ontspannen weekendje in San Sebastian. De ploeg van coach Raoul Ehren rekende eenvoudig af met haar drie tegenstanders en plaatste zich voor de halve finale van de Europa Cup. Ook in de competitie gaat het crescendo. Na de winterstop werden er slechts twee punten ingeleverd en dus lijken de Brabantsen helemaal klaar voor het seizoensslot. Pinoké verloor de laatste wedstrijd met 3-1 bij HDM, maar lijkt onbezorgd richting het einde van de competitie te kunnen gaan. Aan de Oosterplas is het wel volledig kansloos.
Voorspelling: 6-1

Comments (6)

 1. wat een grap om elke week deze voorspellingen te lezen!

 2. @eef, inderdaad, OZ had volgens alle voorspellingen al lang in de overgangsklasse moeten spelen! ja het zijn maar voorspellingen….

 3. MOP gaat niet scoren tegen Laren. MOP een goed collectief; beter dan andere ploegen (onder hen), maar nu gaat die individuele klasse zorgen voor een echte 0-8.
  Amsterdam wint ook van Kampong. Misschien niet gemakkelijk, maar er wordt gewonnen.
  De rest geloof ik wel. Oh; en OZ gaat winnen. Die hebben de gave om een wedstrijd over de streep te trekken, ook al is het hockey niet bijzonder. En hoe dan ook; het gaat wel om die punten.

 4. Waarom wordt er altijd zo negatief gepraat over Oranje Zwart? Zij hebben een super goede ploeg en staan keurig 5e, halen helaas de play offs niet maar als er 5 play offs plekken waren, deden zij al 2 jaar achter elkaar serieus mee om de prijzen! Deze ploeg wordt ondergewaardeerd door de voorspeller.

 5. OZ gaat niet verliezen van Hurley, MOP gaat niet scoren tegen Lara en Den Bosch wint wel maar niet met 6-0.

 6. Voorspelling

  Mijn voorspelling is dat het straks zondag is. Hoe is die?

Reageer

Contact Us