Voorspellingen vrijdag 8 en zondag 10 november (heren)

MdW 120318  OZ - Kamp IMG_5084

Nieuwe speelrondes, nieuwe voorspellingen! Lees hier de voorspellingen voor de mannen speelronde van vrijdag 8 en zondag 10 november.

MdW 120318  OZ - Kamp IMG_4944

Vrijdag 8 november

Oranje Zwart – Kampong: 2-4

Ik vind Kampong op dit moment de beste ploeg van Nederland en ook in dit midweekse duel weet het verdiend te winnen. Onder aanvoering van een geweldige Robbert Kemperman en dankzij drie rake strafcorners verslaat het OZ dat Marcel Balkestein heel erg mist in de verdediging. De normaal zo solide spelende Brabanders geven teveel kansen weg en weten zelf te weinig te creëren. Ondanks de schitterende aansluitingstreffer van Bob de Voogd (2-3) maakt de ploeg geen aanspraak op een punt.

Zondag 10 november

Rotterdam – Amsterdam: 4-2

9 punten uit de wedstrijden tegen Tilburg, Pinoké en Laren waren het doel van de Amsterdammers. Doel bereikt, maar de uitvoering liet  te wensen over. Het spel was niet overtuigend en de uitslagen minimaal; kortom de echte bloedvorm is er niet. Rotterdam zit juist in een flow de laatste weken. De resultaten zijn goed, er wordt veel gescoord en zeer attractief gespeeld. Amsterdam weet deze flow niet te breken en moet puntloos terug naar huis. Ondanks een 0-2 voorsprong voor de Amsterdammers komt de overwinning geen moment in gevaar voor Rotterdam.

HGC – Schaerweijde: 5-3

Wedstrijden van Schaerweijde staan garant voor veel doelpunten. Helaas voor de Zeistenaren valt het merendeel van doelpunten aan de voor hun verkeerde kant en zo ook zondag op de Roggewoning. HGC is simpelweg een maatje te groot, komt voor rust op een 3-1 voorsprong en consolideert deze in het tweede bedrijf. De bij HGC teruggekeerde Nieuw Zeelanders zijn meteen van grote waarde; ze zijn bij 4 van de 5 goals betrokken.

Tilburg – Bloemendaal: 1-5

Tilburg en Bloemendaal speelden afgelopen weekend beide een sleutelduel. De gemoedtoestand van Bloemendaal zal een stuk beter zijn dankzij de 5-2 zege op HGC dan Tilburg, dat een kansloze nederlaag leed bij buurman Den Bosch. En ook zondag kan de fusieclub geen potten breken. Bij Bloemendaal zijn het de buitenlandse spelers die de dienst uitmaken. Singh speelt werkelijk de pannen van het dak, voorin heersen de Belgen.

Pinoké – Den Bosch: 2-2

Het duel tussen twee ploegen waarvan ik meer had verwacht. Vooral Den Bosch staat mijns inziens te laag op de ranglijst. Tegen de top 6 komt de ploeg van Sjoerd Marijne steeds weer tekort, in de overige wedstrijden is het toch wat wisselvallig. De winnaar kan aanstaande zondag goede zaken doen in strijd om het mislopen van plaats 10 maar na een boeiend gevecht staat een 2-2 op het scorebord. Pinoké komt tweemaal op voorsprong, Den Bosch weet zich even zo vaak terug te knokken.

Laren – Kampong: 1-6

Het zo gewenste schokeffect blijft uit bij Laren. Ondanks de coachwissel maakt Kampong zondag gehakt van Laren. De ploeg verkeerd in bloedvorm en speelt de kwakkelende ploeg uit het Gooi helemaal zoek. Velddoelpunten, strafcorners, alles vliegt zondag binnen. Het arme Laren knokt voor wat het waard is maar komt kwaliteit tekort. Voor de Utrechters scoren Roderik Weusthof en Thierry Brinkman scoren beiden tweemaal.

Oranje Zwart – Hurley: 4-3

Hurley is tot op heden de aangename verassing van het seizoen. Als promovendus speelt het uitstekend hockey, pakt het punten wanneer dat het moet en staat het inmiddels op een keurige 7e plaats. Zondag moet het op bezoek bij Oranje Zwart en in Eindhoven komt de ploeg van Peter Jonker goed mee met een van de titelfavorieten. Bij rust staat het zelfs met 2-1 voor. Na rust speelt OZ in een hogere versnelling en weet het de defensie van Hurley snel te kraken en loopt het uit naar een 4-2. Het slotakkoord is van Kenny Bain, maar verder dan de aansluitingstreffer komt Hurley niet.

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Hockeyer

Prima voorspellingen blijkbaar, niemand heeft er iets op aan te merken en dat gebeurd hier niet vaak!

Ik denk alleen dat oz wel wat makkelijker wint dan 4-3

kamponger

In tegendeel ze verliezen met 4-3 wat komt het goed uit dat Kampong fit is en OZ niet

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.