Voorspellingen zondag 3 november (heren)

MdW 120429 PinKamp IMG_0354

Nieuwe speelrondes, nieuwe voorspellingen! Lees hier de voorspellingen voor de mannen speelronde van zondag 3 november.

MdW 120429 PinKamp IMG_9985

Credit: Maurice de Wert

Hurley – Rotterdam: 1-5

Rotterdam beleefde een goed en succesvol EHL weekend en neemt de goede vorm mee naar Amstelveen. Met Hurley ging het juist de laatste tijd wat minder. Na een zeer succesvolle start (9 punten uit 4 wedstrijden) pakte de ploeg van Peter Jonker tot gisteravond geen punten meer. De 6-2 gewonnen wedstrijd tegen Den Bosch geeft Hurley weer vertrouwen maar zondag is het kansloos tegen Rotterdam. Dankzij vijf verschillende Rotterdamse doelpuntenmakers, een schitterende tegengoal van Victor Plat en twee frivole ploegen is (naast Rotterdam) het publiek de grote winnaar.

Amsterdam – Laren: 5-1

Het eerste punt is binnen voor Laren, maar daar blijft het voorlopig bij. In Amsterdam is de ploeg van Joost Bellaart volstrekt kansloos en het is aan het gebrek aan scherpte bij de spitsen van Amsterdam te danken dat het “ slechts”  5-1 wordt. Na 47 seconde staat het al-0 en nog voor rust is het duel al beslist. Voor Laren is het te hopen dat Tilburg geen punten pakt de komende tijd zodat de strijd tegen rechtstreekse degradatie niet al in een vroegtijdig stadium beslist is.

Kampong – Pinoké: 4-2

Net als Rotterdam heeft Kampong een ongekend goed EHL weekend achter de rug. Dankzij een 14-0 en 4-2 zege zit het met het vertrouwen en de sfeer wel goed. Pinoké speelde vorige week een puike pot hockey tegen Amsterdam maar verliet wederom het veld zonder punten.  Het goede spel wordt meegenomen naar deze week, punten levert het echter weer niet op. Kampong is net wat verder en geraffineerder dan de Steekneuzen en wint vrij eenvoudig met 4-2, mede dankzij twee doelpunten van aanvoerder Quirijn Caspers.

Den Bosch – Tilburg: 4-3

Twee jaar geleden nog was dit duel het mooie affiche in de promotie-degradatiewedstrijden. Toen was Den Bosch een flink maatje te groot voor hun provinciegenoot. Zondag is het krachtsverschil een stuk kleiner. Tilburg speelt met de borst vooruit en daardoor ontstaan een prachtige derby met veel strijd, harde maar faire duels, en zeven mooie doelpunten. Den Bosch weet in de slotfase terug te komen tot 3-3 en pakt dankzij een “ uitspeelcorner”  heel sneaky drie punten.

Bloemendaal – HGC: 3-1

De Bloomigans snakken naar een goed resultaat in een topper. En dat goede resultaat is ook nog eens broodnodig. Verlies betekent misschien wel een vroegtijdig afscheid van de play off ambities en dat kan toch niet de bedoeling zijn van de “ miljoenenploeg”. De zo gewenste drie punten komen er ook. De mussen zijn de gehele wedstrijd beter dan HGC, dat vecht voor wat het waard is en zelfs op voorsprong komt dankzij een doelpunt van Oud-Bloemendaler Rik van Kan. Daarna is het echter Bloemendaal dat de klok slaat.

Schaerweijde – Oranje Zwart: 1-4

Schaerweijde pakte drie hele belangrijke punten tegen Hurley vorige week, Oranje Zwart liet zich de kaas van het brood eten tegen Bloemendaal. En daarvoor wil de ploeg zich herstellen waar Schaerweijde het slachtoffer van wordt. In Zeist is het eenrichtingsverkeer richting het goal van Schaerweijde, de overwinning meer dan verdiend en de doelpunten mooi!

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Steekneus

Zou idd wel lekker zijn als Pinoke dit seizoen eens wat punten pakt tegen een ploeg uit het linkerijtje. Op basis van het vertoonde spel zou het zeker verdiend zijn!

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.