Voorzitter HCW Winschoten teleurgesteld in marketingstunt van Hockeywerkt | Hoofdklasse Hockey Nederland
HCW Winschoten is een doneeractie gestart na de mislukte marketingstunt van hockeywerkt

Voorzitter HCW Winschoten teleurgesteld in marketingstunt van Hockeywerkt

Gisteren kreeg Hockeyclub Winschoten te horen dat zij de gelukkige winnaars waren van een winactie van Hockeywerkt. Helaas bleek de actie waar HCW Winschoten aan mee had gedaan een marketingstunt van Hockeywerkt te zijn. De winnaars kregen geen hockeyveld, maar een roze coachbord. 

Met de stemactie van Hockeywerkt werd de hele hockeywereld in Nederland, wat later bleek, voor de gek gehouden. De kans om een roze hockeyveld te winnen, werd door vele clubs omarmd. Hockeyclub Winschoten was de ‘gelukkige’ winnaar. De club uit het hoge noorden kampt al tijden met een afgekeurd hockeyveld en was naarstig op zoek naar een mogelijkheid om een nieuw veld te krijgen. Op financiële middelen vanuit de gemeente hoeft de vereniging voorlopig nog geen rekening te houden. 

Teleurstelling was groot

HCW Winschoten voorzitter Jeroen van der ziel: “Er was een actie van Hockeywerkt om een roze hockeyveld te winnen. Deze actie hebben wij binnen de club breed gepromoot. Veel leden hebben meegedaan. Halverwege de actie heb ik nog contact gehad met Hockeywerkt. Zij gaven mij inderdaad aan dat het veld niet met roze vingerverf zou worden beschilderd, maar dat de actie ‘echt’ was en het om een echt hockeyveld zou gaan. De blijdschap gisteravond bij onze leden was groot toen we hoorden dat we hadden gewonnen, de teleurstelling misschien nog groter dat de hoofdprijs een aantal roze coachbordjes waren. Met onze club HCW Winschoten hebben we meegedaan aan een marketingstunt van Hockeywerkt”.

Het bestuur, de leden, hockeyfans en ook de lokale gemeente reageerde teleurgesteld op de marketingstunt van Hockeywerkt. Door de leden is een doneer actie opgestart om toch te proberen het enorme geldbedrag van 300.000 euro toch bij elkaar te sprokkelen.

HCW Winschoten had mee gedaan aan een marketingstunt van Hockeywerkt
HCW Winschoten won geen roze hockeyveld, maar had mee gedaan aan een marketingstunt van Hockeywerkt

Positief vooruit kijken

Van der Ziel: “Deze ochtend heb ik de directeur van Hockeywerkt Jeroen Lambooij gesproken. Hij is geschrokken van de negatieve publiciteit en heeft veel spijt van zijn actie. Hij heeft aangegeven met ons om de tafel te gaan zitten om toch te gaan proberen om dit veld te realiseren. Ondanks alle negativiteit, hopen wij dat we met de leden, Hockeywerkt en iedereen die ons een warm hart toedraagt, toch iets positiefs in de toekomst mogen neerzetten. Uiteindelijk is daar alleen iedereen bij gebaat”.

Help HCW Winschoten alsnog mee aan een nieuw hockeyveld:

 

Geld inzamelen | Doneeractie.nl

Reageer