Wakkie: "Nederland geen brug kunt slaan, doe je dat zeker niet in het IOC" - Hoofdklasse Hockey Nederland

Wakkie: “Nederland geen brug kunt slaan, doe je dat zeker niet in het IOC”

Nu Prins Willem Alexander de troon gaat bestijgen moet hij helaas het Internationaal Olympisch Comité verlaten. Er wordt nog volop gespeculeerd over zijn eventuele opvolger. Volgen KNHB-directeur Johan Wakkie moet een IOC-kandidaat het in ieder geval ‘bestuurlijk en maatschappelijk status’ hebben opgebouwd, laat hij in de Volkskrant weten.

Wakkie noemt als voorbeeld oud-international Stephan Veen. Maar Wakkie had Camiel Eurlings ook graag op die plek gezien. “Als hij was gebleven bij Olympisch Vuur (de organisatie van het Olympisch Plan in 2028, red.), had hij met zijn achtergrond een voorname kandidaat kunnen zijn,” vult Wakkie aan.

André Bolhuis, de huidige voorzitter van het NOC*NSF, is volgens Wakkie te oud voor de functie. “Nederland is niet gebaat bij een IOC-lid voor een paar jaar.” Volgens het AD zouden leden van het comité namelijk op hun zeventigste afscheid nemen van het comité.

Een andere naam die veel opduikt in de media is oud-zwemmer en Olympisch kampioen Pieter van de Hoogenband. ‘Ik denk dat Pieter niet voldoet aan de criteria voor het IOC-lidmaatschap. Hij heeft na zijn zwemcarrière niet veel gedaan. Als je in Nederland nog geen bruggen kunt slaan, doe je dat zeker niet in het IOC. Je kunt daar als oud-sporter binnenkomen, maar na een uur ben je niet meer interessant,’ aldus Johan Wakkie.

Wie zou volgens u een geschikte  IOC-kandidaat zijn? Iemand uit de hockeywereld?

Comments (8)

 1. het lijkt er op alsof meneer Wakkie zélf solliciteert naar de functie van IOC lid

 2. @rs

  inderdaad, maar laten we hopen dat hij het niet gaat worden!

 3. Wakkie lijkt mij wel een goede. Hockeybond is in ledenaantal en als ‘merk’ enorm positief gegroeid in zijn tijd.
  @Bram, waarom niet?

 4. amsterdammer

  Johan Wakkie is een geweldige kandidaat. Aardige man, het hart op de juiste plek, geweldig netwerk, steekt zijn nek uit voor de totale NL sportwereld.
  IOC is een prachtige laatste stap.

 5. @amsterdammer. eens

 6. misschien wel iets voor amsterdammer! die schijnt nl. overal wat vanaf te weten, behalve als het gaat om zn eigen cluppie; daar loopt ie alleen maar te schoppen.

 7. amsterdammer

  @sandra,
  Dank voor het compliment, maar ik herken me echt totaal niet in jouw woorden dat ik zou schoppen tegen mijn eigen club.
  Heb je niet de verkeerde voor je? En aan welk schopincident refereer je dan? Mijn eigen club val ik op dit forum niet af.

 8. misschien leek voor de buitenstaanders, wat is precies zijn club en wat doet hij om zijn club af te vallen?

Reageer