Warrig beleid KNHB, finales play-offs weer veranderd | Hoofdklasse Hockey Nederland

Warrig beleid KNHB, finales play-offs weer veranderd

Nog geen half jaar geleden kwam de KNHB met het plan om de finales van de Hoofdklasse heren en dames te veranderen. De finale zou in het Wagener Stadion gespeeld moeten worden. Gisteren besloot de hockeybond dit ongedaan te maken. De warrige keuze van de KNHB geeft veel onduidelijkheid bij clubs en hockeyfans.

Gisteren liet de KNHB in een persbericht het volgende weten: Het bestuur van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) heeft na overleg met de Hoofdklasse verenigingen besloten aanpassingen te doen in de opzet van de (halve) finales van de play-offs in de Hoofdklasse.

In goed overleg met de verenigingen heeft de KNHB besloten zowel de halve finale- als de finaleronde te spelen in twee wedstrijden: één thuiswedstrijd en één uitwedstrijd. Indien de stand na twee wedstrijden gelijk is, brengen shoot-outs de beslissing.

De play-offs van seizoen 2022-2023 worden op de volgende data gespeeld:

Donderdag 18 mei – 1e wedstrijd halve finales dames en heren
Zaterdag 20 mei – 2e wedstrijd halve finales dames 
Zondag 21 mei – 2e wedstrijd halve finales heren
Zaterdag 27 mei – 1e wedstrijd finale dames en heren (Pinksteren)
Maandag 29 mei – 2e wedstrijd finale dames en heren (Pinksteren)

Met deze beslissing komt de KNHB tegemoet aan de sterke wens van de verenigingen ook in de finaleronde een thuiswedstrijd te kunnen spelen. De centrale finale komt hierdoor te vervallen. 

Kritiek

Kritiek kwam er vanuit de verenigingen dat zij niets wilden weten van het plan van de KNHB om de finale in het Wagener stadion te organiseren. Immers, de kosten die de clubs maakten om bijvoorbeeld tribunes op te bouwen, konden op deze manier niet meer rendabel worden gemaakt.

Gek genoeg besloot de KNHB toch haar plan door te zetten en de competitie te veranderen. Nu, een half jaar later, heeft de hockeybond toch besloten haar plannen wederom te veranderen.

Reageer