Wederom matige Oranje Heren in FIH Pro League | Hoofdklasse Hockey Nederland

Wederom matige Oranje Heren in FIH Pro League

De Oranje heren hebben wederom een matige vertoning laten zien in de FIH Pro League. Tegen Groot-Brittannië kwam Oranje op achterstand en werd er pas in het derde kwart gelijk gemaakt. De shoot-outs werden een prooi voor Groot-Brittannië.

Wederom hebben de Oranje heren een matige wedstrijd gespeeld in de FIH Pro League. Tegen de Britten werd een paar dagen geleden al verloren met 3-0. Vandaag kwam Oranje niet verder dan 1-1 en werd er verloren met de shoot-outs.

Bandurak zorgde in het eerste kwart voor de openingstreffer door een corner binnen te schieten. In het derde kwart mocht Oranje juichen. Thierry Brinkman sloeg met een vernietigende forehand de bal hard in de korte hoek. De aanvoerder speelde een goede wedstrijd en kon bijna vlak voor tijd ook de winnende maken.

Met nog 30 seconden op de klok liep de aanvoerder richting het vijandelijke doel. Onderweg werd zijn stick aangetikt, waardoor Laurine Delforge een strafcorner gaf. Brinkman protesteerde, want de bal lag al klaar om een backhand slag te lossen. Het werd de laatste kans van de wedstrijd met Jip Janssen op de kop. De specialist sleepte de bal naast de goal, waardoor beide ploegen gelijk speelde en op weg moesten naar de shoot-outs.

Drama shoot-outs

En waar je zou denken dat de Nederlandse heren hebben geleerd van de slechte serie shoot-outs tegen Argentinië een aantal dagen geleden, heeft het mis. Ondanks het feit dat Groot-Brittannië de eerste drie shoot-outs miste, maakte Oranje nog meer fouten. Maar liefst vier keer werd er gemist. De Britten scoorden de laatste twee wel en wonnen daarmee de serie en het bonuspunt.

Reageer