Wederom snel ontslag na Struijk en Bos, nu ook van de Kieft weg bij zwalkend beleid van Kampong - Hoofdklasse Hockey Nederland
Fleur van de Kieft moet het veld ruimen bij Kampong.

Wederom snel ontslag na Struijk en Bos, nu ook van de Kieft weg bij zwalkend beleid van Kampong

Wederom heeft hockeyclub Kampong in korte tijd haar hoofdcoach van het dames team aan de kant gezet. Fleur van de Kieft kreeg acht wedstrijden, maar kreeg haar ploeg niet aan de draai. Na Michiel van der Struijk en Pieter Bos is het Fleur van de Kieft die bij de dames van Kampong snel ontslag heeft gekregen.

Het wil maar niet lukken met de dames van Kampong. Al jaren lijkt er een vloek te rusten op het eerste team. Een van de grootste clubs van Nederland krijgt het niet voor elkaar om een ‘fatsoenlijke’ coach te vinden, die Kampong mee kan laten spelen om de play-offs. Michiel van der Struijk en Pieter Bos moesten de afgelopen jaren ook al vroegtijdig de club verlaten, vanwege teleurstellende resultaten.

Deze week liet Fleur van de Kieft in een interview met Hoofdklassehockey nog weten veel vertrouwen te hebben in haar ploeg. Ook gaf zij aan dat de club ook vertrouwen zou hebben in het spel en beleid. Alles leek er op uit te draaien dat van de Kieft deze zaterdag gewoon zou coachen tegen Bloemendaal. Niets bleek minder waar, op vrijdag liet Kampong weten de coach aan de kant te willen zetten.

Fleur van de Kieft moet na acht wedstrijden al het veld ruimen bij Kampong.
Fleur van de Kieft moet na acht wedstrijden al het veld ruimen bij Kampong. Foto: Roel Ubels

Via de website van Kampong laat de club het volgende weten: “We vinden het jammer dat we afscheid moeten nemen van Fleur, een gelauwerd international. Echter, in het belang van het team, de club en Kampong’s ambities staan we achterdit besluit”, aldus Roderick Weusthof, bestuurslid Tophockey. “We bedanken Fleur voor de samenwerking en wensen haar succes bij het vervolg van haar carrière. Ondertussen zijn de gesprekken gaande hoe we verder invulling kunnen geven aan onze ambities. Wij hebben een mooie ploeg met een mix van talent en ervaring.”

Oplossing

Hockeyclub Kampong lijkt voor de zoveelste keer niet een plan B klaar te hebben liggen bij de dames. Eline Vermeulen (de huidige assistent bij Kampong) en jeugdcoach Jeroen Schoenmakers staan dit weekend aan het roer. Laatst genoemde heeft nog weinig ervaring om een team in de Hoofdklasse te coachen. De coach nam wel eerder al de leiding bij de dames van Kampong in de zaal.

Opmerkelijk is de keuze voor Schoenmakers wel. In het verleden ging de club al eens in de fout om de onervaren Pieter Bos vanuit de jeugd naar de dames door te schuiven. Bos presteerde niet en kreeg ook de dames niet aan de praat. Dit resulteerde in een vroeg ontslag voor Bos, die in het verleden ook veel jeugdteams bij Kampong training gaf. Of Schoenmakers de juiste persoon is, is sterk de vraag.

Reageer