Wedstrijdselecties Nederland voor eerste FIH Pro League duel tegen Groot-Brittannië - Hoofdklasse Hockey Nederland
Nederland-Groot-Brittanië-FIH-Pro-League

Wedstrijdselecties Nederland voor eerste FIH Pro League duel tegen Groot-Brittannië

Bondscoaches Alyson Annan en Max Caldas hebben de namen bekend gemaakt van de speelsters en spelers die deel uitmaken van de wedstrijdselecties voor de eerste FIH Pro League wedstrijd tegen Groot-Brittannië. De wedstrijd wordt zonder publiek gespeeld op dinsdag 27 oktober in het Wagener Stadion te Amsterdam.  

In verband met de huidige Covid-19 pandemie, verkeren de speelsters, spelers en stafleden van beide teams sinds zondag 25 oktober in een zogenaamde bubbel: elk team vormt met de eigen staf een aparte groep en heeft geen direct contact met buitenstaanders. Net als de Nederlandse teams en hun stafleden zijn ook de beide teams van Groot-Brittannië en officials zondag getest op het coronavirus. Alleen negatief geteste speelsters, spelers en officials komen in actie.

Nederlands Elftal Dames

De speelsters van het Nederlands Elftal Dames hebben de resultaten van de testen zonder direct contact met elkaar in het hotel afgewacht. Een speelster testte positief, van een ander was het testresultaat waarschijnlijk positief maar deze speelster moet opnieuw getest worden. Beide speelsters kunnen hierdoor niet deelnemen aan de wedstrijd op dinsdag 27 oktober en hebben het hotel volgens protocol direct en zonder contact met anderen verlaten. 
Bondscoach Alyson Annan heeft uit de overgebleven groep de volgende achttien speelsters aangewezen voor het eerste duel tegen Groot-Brittannië:

Achternaam   Voornaam Vereniging 
Assem, van den  Ireen HC ’s-Hertogenbosch  
Dicke  Pien  S.C.H.C. 
Fortuin  Kyra S.C.H.C. 
Geffen, van  Margot HC ’s-Hertogenbosch  
Goede, de  Eva Amsterdamsche H. & B.C.  
Kappelle Ilse Amsterdamsche H. & B.C.  
Koning          (k)  Josine HC ’s-Hertogenbosch  
Koolen   Sanne HC ’s-Hertogenbosch  
Leurink  Laurien S.C.H.C. 
Maasakker, van  Caia S.C.H.C. 
Nunnink  Laura HC ’s-Hertogenbosch  
Sanders  Pien HC ’s-Hertogenbosch  
Stam  Lauren Amsterdamsche H. & B.C.  
Veenendaal   (k)  Anne   Amsterdamsche H. & B.C.  
Verschoor  Maria Amsterdamsche H. & B.C.  
Waard, de   Xan S.C.H.C.  
Welten   Lidewij HC ’s-Hertogenbosch  
Zerbo  Ginella S.C.H.C. 

Met betrekking tot de speelsters die deel uitmaken van de Tokio-trainingsgroep betekent dit dat Annan voor deze eerste wedstrijd geen beroep doet op Felice Albers (Amsterdamsche H. & B.C.), Marloes Keetels, Frédérique Matla (beiden ’s-Hertogenbosch), Malou Pheninckx (SV Kampong Hockey) en Marijn Veen (Amsterdamsche H. & B.C). 

Nederlands Elftal Heren
Ook bondscoach Max Caldas heeft voor de eerste wedstrijd achttien namen bekend gemaakt. De bondscoach kan beschikken over alle 25 spelers; niemand van zijn selectie testte positief. Ook alle spelers van zijn selectie en de stafleden hebben de testresultaten sinds zondag in afzondering afgewacht.


Caldas heeft met zijn staf besloten dinsdag 27 oktober geen gebruik te maken van Seve van Ass (H.G.C.), Sander Baart (HC Oranje-Rood), Jelle Galema (HC ’s-Hertogenbosch), Jonas de Geus, Jip Janssen (beiden SV Kampong Hockey) en Mink van der Weerden (Rot-Weiss Koln). Hoewel deze spelers fit zijn en in actie zouden kunnen komen, meent de staf dat de andere spelers qua wedstrijdfitheid verder zijn. Ook keeper Maurits Visser (HC Bloemendaal) maakt geen deel uit van de wedstrijdselectie voor de eerste wedstrijd tegen Groot-Brittannië. Pirmin Blaak tenslotte keept in principe morgen de gehele wedstrijd.

Achternaam Voornaam Vereniging 
Bakker  Billy Amsterdamsche H. & B.C.  
Balk  Lars SV Kampong Hockey  
Beins Teun HC Oranje-Rood  
Blaak (GK)   Pirmin HC Oranje-Rood  
Blok  Justen HC Rotterdam 
Brinkman  Thierry HC Bloemendaal  
Croon  Jorrit HC Bloemendaal  
Dam, van  Thijs HC Rotterdam 
Hertzberger  Jeroen HC Rotterdam 
Kellerman  Bjorn SV Kampong Hockey  
Kemperman  Robbert SV Kampong Hockey  
Mol, de  Joep HC Oranje-Rood  
Pieters  Terrance SV Kampong Hockey  
Pruyser   Mirco Amsterdamsche H. & B.C.  
Schuurman   Glenn HC Bloemendaal  
Ven, van der (GK)  Sam H.G.C. 
Wortelboer  Floris HC Bloemendaal  
Wijn, de  Sander SV Kampong Hockey  

Voor beide teams geldt dat de bondscoaches richting het duel op donderdag 29 oktober met alle negatief geteste speelsters en spelers blijven trainen en de bubbel intact houden. Woensdag 28 oktober maken zij bekend welke speelsters en spelers donderdag 29 oktober in actie komen.

Reageer