Weergaloos Oranje walst over klein duimpje Chili heen - Hoofdklasse Hockey Nederland
Oranje speelt in haar derde duel van het WK Hockey tegen Chili.

Weergaloos Oranje walst over klein duimpje Chili heen

Zoals verwacht hebben de Nederlandse heren vandaag geen spaan heel gehouden van Chili. In Bhubaneswar won Oranje met maar liefst 14-0 en plaatste zich daarmee rechtstreeks voor de kwartfinale. Jip Janssen was de grote man aan Oranje-zijde en scoorde vier maal.

Het publiek van India was vroeg op de dag nog niet in grote getale aanwezig, ondanks dat het eigen land later op de dag ook nog speelt. Desalniettemin waren de Oranje-heren vandaag van plan om de groepsfase lekker af te sluiten. Ook wilde Jip Janssen, die dit toernooi nog niet scoorde uit een strafcorner, zich laten zien. Na de wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland liet de topschutter nog weten geen zorgen te maken over zijn corner.

Chili biedt weerstand

Chili die dit WK Hockey voor het eerste mee doet, leek in de tweede wedstrijd van het toernooi bijna te gaan winnen van Maleisië. Pas laat in de wedstrijd kon Maleisië deze wedstrijd winnen. Vandaag tegen Oranje wilde de ploeg stunten.

In het eerste kwart was het Oranje die het meeste balbezit had. De Chileense defensie hield knap genoeg stand ondanks een aantal kansen van de opponent.

Oranje bleef goed spelen en kansen creëren. Het tempo lag moordend hoog en Chili had vaak geen antwoord op het snelle spel van de Nederlandse heren.

Janssen schiet raak

Waar het dit toernooi nog niet lukte, was het vandaag een mooie trainingsdag voor strafcornerkanon Jip Janssen. In het eerste kwart kreeg Janssen kansen voor de openingstreffer. Dit deed hij dan ook in de 7de minuut. De strafcornerschutter kreeg deze wedstrijd vele kansen en scoorde maar liefst vier keer. Door dit aantal staat Janssen met Brinkman bovenaan het topscorers klassement.

WK Hockey Heren Poule C

PosClubPWDLFAGDPts
165013242815
263121418-410
35113813-54
45005532-270

Visser maakt minuten

In de 31ste minuut mocht Maurits Visser zijn eerste minuten dit WK Hockey maken. De sluitpost van Oranje werd meteen aan het werk gezet. De enige kans van de wedstrijd was daar in de 33ste minuut toen een Chileense aanvaller vrij kon schieten. Visser kon knap zijn klomp er tegen zetten. Ook in de strafcorner die volgde stond de keeper op de goede plek. Oranje hield daarmee de nul dit toernooi.

Chili wordt overrompeld

Het was een periode waarin de wedstrijd allang was beslist. In het tweede kwart begon de doelpuntenmachine van Oranje te draaien.

Niet alleen Janssen scoorde er dus vandaag op los. Ook Thierry Brinkman (3x), Koen Bijen (2x) Terrance Pieters, Teun Beins, Derck de Vilder en Justen Blok vonden het net. Het doelpunt van de Vilder was er één om van te genieten. De aanvaller schoot de bal in de lange hoek in de kruising. Voor Justen Blok was het zijn eerste internationale doelpunt ooit. Nog niet eerder scoorde Blok voor Oranje.

Maar liefst 14 keer wist Oranje deze wedstrijd te scoren, waarmee het totaal aantal doelpunten voor op 22 komt. Ook werd er geen doelpunt in de poulefase geïncasseerd. De heren zullen met veel vertrouwen richting de kwartfinale gaan waarin Argentinië of Zuid-Korea de opponent lijkt te gaan worden.

Bekijk hier de liveblog van de wedstrijd Oranje tegen Chili

Foto: WorldSportPics

Reageer